Βουλή: Προτάσεις νόμου για την κατάργηση της ΠΝΠ με την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ

0

Κατατέθηκαν στη Βουλή ξεχωριστές προτάσεις νόμου περί κατάργησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση του αρ.14β του ν.3429/2005», η οποία παρέχει στους Υπουργούς εξουσιοδότηση παύσης λειτουργίας δημόσιων φορέων και βάσει της οποίας διατάχθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η κατάργηση του νομικού προσώπου της ΕΡΤ Α.Ε.

Η μία νομοθετική πρόταση [Link] κατατέθηκε από την κοινή γραμμή ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ και με αυτήν ζητείται η κατάργηση της επίμαχης ΠΝΠ, η ακύρωση της ΚΥΑ του υπουργού και του υφυπουργού Οικονομικών για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης, καθώς και η ακύρωση οποιασδήποτε άλλης σχετικής πράξης. Στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι, «η λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι στοιχείο ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνδέεται ευθέως με το δημοκρατικό πολίτευμα».

Το ίδιο αίτημα διατυπώνεται και στην πρόταση νόμου [Link] της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), με την αιτιολογική έκθεση να κάνει λόγο μεταξύ άλλων και για ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και συγκεκριμένα του αρ.15 περί λειτουργίας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Σχετική πρόταση νόμου κατέθεσε και το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επικαλούμενο και αυτό παραβίαση των αρ.2 παρ.1 και 5Α και 14 παρ.1 του Συντάγματος.

Σχόλια