Διαψεύδουν τις δηλώσεις Παξινού οι δικαστικοί

0

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Ζήσης διέψευσε ως ατεκμηρίωτες και αβάσιμες τις καταγγελίες του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ.Παξινού περί ύπαρξης ακραίων φαινομένων ανεπαρκών και κομματικοποιημένων δικαστών.

Ο κ. Ζήσης στη δήλωσή του αναφέρει ότι ο κ. Παξινός μίλησε για την «ύπαρξη “μικρής μερίδας κομματικοποιημένων δικαστών”, που κάποια στιγμή δήθεν εξαργυρώνεται, με αντάλλαγμα την προώθησή τους στην ιεραρχία του Δικαστικού Σώματος και σε “ελάχιστους Δικαστές και Εισαγγελείς”, που είναι δήθεν ανεπαρκείς, αλλά ωστόσο προάγονται κ.λπ.

Οι απόψεις αυτές του κ. προέδρου του ΔΣΑ, κυρίως ως προς το πρώτο σκέλος τους, είναι εντελώς ατεκμηρίωτες και επιπλέον δημιουργούν εντυπώσεις στο κοινό. Διότι ο κ. Πρόεδρος του ΔΣΑ δεν εξέθεσε συγχρόνως και ότι τις προαγωγές στους βαθμούς των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων τις κάνει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, το οποίο ψήφισαν οι εκπρόσωποι του Έθνους. Συνεπώς, δεν μπορεί να αποδοθεί ψόγος στους δικαστικούς λειτουργούς για τις προαγωγές αυτές. Εξάλλου, η αιτίαση περί κομματικοποίησης δικαστικών λειτουργών είναι εντελώς αβάσιμη και ατεκμηρίωτη.

Όσον αφορά το σκέλος της συνέντευξης περί «ανεπαρκών δικαστικών λειτουργών», προφανώς ο κ. πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρεται σε ένα μικρό αριθμό συναδέλφων, οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ή δυσανίατες νόσους και εξ ανάγκης χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία για εκδίκαση υποθέσεων, καθήκον το οποίο και επιτελούν ευόρκως, έστω και με βραδυπορία. Για την κατηγορία αυτή των δικαστικών λειτουργών έχουμε εισηγηθεί κατ επανάληψη τη θέσπιση διατάξεων για την εθελούσια έξοδό τους από την υπηρεσία.»

Σχόλια