Δικάζεται ο Χρ. Αγραπίδης για παράνομες άδειες

0

Στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα βρεθεί σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ εξακολούθηση και της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων, στην Πειραϊκή.

Ο κ. Αγραπίδης κατηγορείται ότι την περίοδο από τον Ιούλιο 2001 έως 26/2/2002 χορήγησε άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε οκτώ καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως μπαρ, εστιατόρια κ.ά, τα οποία βρίσκονται στην Ακτή Θεμιστοκλέους, που έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος (Κονώνειο τείχος), όπου απαγορεύεται η εγκατάσταση τραπεζοκαθισμάτων χωρίς την άδεια της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας, με σκοπό «να προσπορίσει στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων παράνομο όφελος».

Το κατηγορητήριο υπογράφει η αντεισαγγελέας Ελισάβετ Βίδρα, με την επισήμανση ότι οι άδειες εκδόθηκαν «παρά τη ρητά εκφρασμένη αντίρρηση αυτής», ενώ η ποινική δίωξη ασκήθηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία ο προϊστάμενος της ΚΣΤ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Γιώργος Σταϊνχάουερ.

Σχόλια