ΕΚΠΟΙΖΩ: Απαράδεκτα υψηλές και αδιαφανείς χρεώσεις στις τραπεζικές μας συναλλαγές

0

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΕΚΠΟΙΖΩ γίνεται καθημερινά αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών από καταναλωτές για την επιβολή αδικαιολόγητα υψηλών προμηθειών εκ μέρους όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων κατά τη διενέργεια συναλλαγών μεταφοράς κεφαλαίων (εμβασμάτων), που πραγματοποιούνται είτε στο γκισέ των Τραπεζών είτε ηλεκτρονικά (μέσω internet banking).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, παρόλο που κατά τους τελευταίους μήνες αυξήθηκε ραγδαία ο όγκος των παραπάνω τραπεζικών συναλλαγών, εξαιτίας της επιβολής των capital controls, οι Τράπεζες επιβαρύνουν τους καταναλωτές με δυσανάλογα υψηλές προμήθειες, που ξεκινούν από 8,00 ευρώ για καταθέσεις εμβασμάτων στο κατάστημα, και από 3,00 ευρώ για μεταφορά μέσω internet banking εισερχόμενων εμβασμάτων και αυξάνονται αναλογικά με το ύψος της πραγματοποιούμενης συναλλαγής. Το πρόβλημα δε, είναι ακόμα εντονότερο για μικρά ποσά συναλλαγής, όπου το κόστος της χρέωσης είναι δυσανάλογο με την αξία.

H ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει, ότι το ίδιο παρατηρείται και κατά την ανταλλαγή του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ σε άλλα μικρότερης αξίας, όπου επιβάλλεται εκ μέρους των Τραπεζών προμήθεια ίση με το 0,15% του ποσού, με ελάχιστη χρέωση που κυμαίνεται μεταξύ 3,00 και 5,00 ευρώ, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική της κάθε τράπεζας.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΚΠΟΙΖΩ σε τέσσερις τράπεζες, διαπίστωσε ότι οι προμήθειες που λαμβάνουν, ιδίως στις ηλεκτρονικές συναλλαγές (εμβάσματα), είναι αδικαιολόγητες, καταχρηστικές και αδιαφανείς.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα των παραπάνω αναφερόμενων τραπεζικών προμηθειών εδώ

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί όλους τους καταναλωτές να καταγγέλλουν  κάθε προμήθεια που επιβαρύνονται κατά τη συναλλαγή τους με την Tράπεζα και θεωρούν ότι είναι αδικαιολόγητη, υπέρογκη, παράνομη και καταχρηστική.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 210 – 330 4444210 – 330 4444 ή στέλνοντας μήνυμα στο info@ekpizo.gr

You’ll need Skype CreditFree via Skype

Σχόλια