Έως το καλοκαίρι το νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ

0

Το καλοκαίρι δήλωσε πως θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την συγκέντρωση των ΜΜΕ ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος. Σύμφωνα με όσα είπε, ο νέος νόμος θα κινείται στον κοινοτικό μέσο όρο και θα ορίζονται οι κανόνες για τις άδειες, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην προκήρυξη για την αδειοδότηση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι «οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι να φτιάξει αυτό το νόμο, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, καθώς είναι εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος και να τον φτιάξει με δύο βασικούς κανόνες: να βοηθήσει την ελεύθερη αγορά, να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ ως αυτόνομες επιχειρήσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μην χρειάζεται κάποια επιχείρηση ΜΜΕ να προσπαθεί να βρίσκει έσοδα από άλλες πηγές, γιατί και αυτό είναι ένα ζήτημα που αναφέρεται στη διαφθορά και στη διαπλοκή και ο δεύτερος στην παροχή της ποιότητας των υπηρεσιών που το Σύνταγμα επιβάλλει».

Ο υπουργός επικρατείας διαχώρισε τον «βασικό μέτοχο» με το συγκεκριμένο νόμο, καθώς, όπως είπε, ο νόμος για το «βασικό μέτοχο» αναφέρεται στο ασυμβίβαστο μεταξύ των επιχειρήσεων, ενώ ο άλλος νόμος αναφέρεται στη συγκέντρωση των Μέσων και αφορά αποκλειστικά αυτά.

Σχόλια