Φεβρουάριο και Δεκέμβριο του 2005 οι δίκες β’ βαθμού για ΕΛΑ και 17Ν αντίστοιχα

0

Τον Φεβρουάριο του 2005 θα γίνει η δίκη στο Εφετείο των καταδικασθέντων στην υπόθεση του ΕΛΑ ενώ το Δεκέμβριο του 2005 η αντίστοιχη δίκη για τα μέλη της 17Ν.

Συγκεκριμένα, στη δίκη β’ βαθμού του ΕΛΑ θα δικαστεί εκτός από τους 5 καταδικασθέντες, και ο Γιάννης Σερίφης ως μέλος της οργάνωσης για κατηγορίες που αφορούν την βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με αστυνομικούς στον Περισσό το 1997 με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Απόστολος Βέλλιος. Οι Αγγελέτος Κανάς, Κώστας Αγαπίου, Ειρήνη Αθανασάκη, Χρήστος Τσιγαρίδας και Μιχάλης Κασσίμης, που αθωώθηκε, παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Tριμελούς Eφετείου Kακουργημάτων για υποθέσεις εκρήξεων την περίοδο 1986 – 1987.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2005 προσδιορίστηκε η δίκη σε β βαθμό, ενώπιον το Πενταμελούς Eφετείου Κακουργημάτων, των 15 καταδικασθέντων για την υπόθεση της 17Ν αλλά και των Γιάννη Σερίφη και Αγγελικής Σωτηροπούλου που αθωώθηκαν, αλλά για τους οποίους ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου από τον εισαγγελέα εφετών Χρ. Λάμπρου.

Σχόλια