Η πρόταση του εισαγγελέα για τις ποινές των κατηγορουμένων του ΕΛΑ

0

Πολυετείς ποινές κάθειρξης για τον καθένα από τους τέσσερις κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση του ΕΛΑ πρότεινε την Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας έδρας Ελευθέριος Πατσής.

Ο εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να επιβάλει στους Κώστα Αγαπίου, Χρήστο Τσιγαρίδα, Ειρήνη Αθανασάκη και Αγγελέτο Κανά τις ακόλουθες ποινές:

Για τις κατηγορίες της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, κάθειρξη 12 ετών για κάθε μία. Για την κατηγορία της απλής συνέργειας σε 21 εκρήξεις και μία απόπειρα έκρηξης κατά συρροή, ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 300 ευρώ για την κάθε μία. Για την κατηγορία της απλής συνέργειας σε 20 εκρήξεις και μία απόπειρα έκρηξης κατ εξακολούθηση, ποινή κάθειρξης 11 ετών για την κάθε μία και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Η πρόταση του εισαγγελέα όσον αφορά στην υπόθεση Βέλιου είναι ποινή κάθειρξης 17 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού διοικητή Απόστολου Βέλιου και κάθειρξη 10 ετών για κάθε μία από τις 48 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Πάντως με τις συγχωνεύσεις των ποινών οι κατηγορούμενοι δεν αναμένεται να καταδικαστούν σε ποινή κάθειρξης πάνω από 25 χρόνια ο καθένας.

Σχόλια