Νέα ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την απογραφή

Να προχωρήσουν στη διαδικασία της απογραφής καλεί, με νέα ανακοίνωσή της, τα μέλη της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι “έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την απογραφή των δικαστικών λειτουργών μέσω του διαδικτύου. Ειδικότερα, στο πεδίο «»εργασιακή σχέση»» της καρτέλας απογραφής προστέθηκε στις επιλογές και η ένδειξη «»δικαστικός λειτουργός»», κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ένωσης.
Κατόπιν αυτών και δεδομένου ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είμαστε αντίθετοι με την απογραφή αυτή καθ αυτή, αλλά η απαίτησή μας ήταν να απογραφούμε με την ιδιότητα που εκ του Συντάγματος έχουμε, συνιστούμε στα μέλη μας να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική υποβολή της δηλώσεως, τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Επιπλέον, στο κείμενο αναφέρεται ότι αναφορικά με τους δικαστικούς λειτουργούς που απώλεσαν την ορισθείσα, σύμφωνα με τον καταληκτικό αριθμό του ΑΦΜ προθεσμία, είναι δυνατόν να η απογραφή να γίνει καθημερινά, μεταξύ 12.00 και 19.00, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Το αυτό ισχύει και για όσους έχουν ήδη κάνει δήλωση με λανθασμένα στοιχεία.