Νέα ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την απογραφή

Διευκρινίσεις αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωσή της για το θέμα της απογραφής, δίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Με νέα ανακοίνωση, η Ένωση, αναφέρει ότι δεν είναι αντίθετη στην απογραφή και τονίζει συγκεκριμένα : «»Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε, αναφορικά με την απογραφή των δικαστικών λειτουργών, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα: Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είμαστε αντίθετοι με την απογραφή αυτή καθ αυτή. Ζητούμε, όμως, να απογραφούμε με την ιδιότητα που εκ του Συντάγματος έχουμε, ήτοι ως κρατικοί λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι.
Προς τούτο ζητήσαμε, κατ επανάληψη, γραπτώς και προφορικώς από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών να συμπληρωθεί το σχετικό πεδίο της ηλεκτρονικής απογραφής και με την ένδειξη: Δικαστικοί ή Κρατικοί Λειτουργοί, αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτό.
Ελπίζουμε ότι η έλλειψη αυτή θα τακτοποιηθεί σύντομα και η απογραφή να διεξαχθεί ομαλά. Εξακολουθούμε, όμως, να έχουμε την απορία για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί της υποχρεωτικής απογραφής οι φορείς των άλλων δύο λειτουργιών του Κράτους (βουλευτές, υπουργοί, κ.λπ.)»».