Ο υπουργός Δικαιοσύνης στη συνεδρίαση της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

0

Συνήλθε το πρωί του Σαββάτου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, υπό την προεδρία του προέδρου του ΔΣΑ, Δ. Παξινού η πρώτη, μετά τις πρόσφατες δικηγορικές εκλογές, ολομέλεια των προέδρων των Δικηγόρων Συλλόγων της χώρας. Στην πανηγυρική ολομέλεια παραβρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας και πρόεδροι Δικαστικών Ενώσεων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: «Κοινή πρέπει να είναι η προσπάθεια για να απαλείψουμε τις όποιες σκιές από το ευρύτερο πεδίο της Δικαιοσύνης, να αποκαθάρουμε τη Δικαιοσύνη από τα στοιχεία και τα κυκλώματα που διασύρουν το κύρος της στη συνείδηση των πολιτών. Τα φαινόμενα διαφθοράς δεν υπονομεύουν μόνο τα θεμέλια της Δικαιοσύνης, απειλούν την ίδια τη δημοκρατική τάξη και την κοινωνική μας οργάνωση… Σας καλώ να συνεργαστείτε με την πολιτεία, να συνεργαστείτε με τη δικαστική ηγεσία, προκειμένου να αποβληθούν από τους κόλπους του δικηγορικού λειτουργήματος τα στοιχεία εκείνα που θέλουν να βλέπουν την απονομή του δικαίου ως παζάρι άνομης συναλλαγής. Κοινός μας στόχος πρέπει να είναι κανείς επίορκος δικαστής και κανείς επίορκος δικηγόρος να μην έχουν στον ήλιο της Δικαιοσύνης μοίρα».

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Οικονομικών απέκλεισε την επιβολή φόρου προστιθέμενης αξίας στις υπηρεσίες που παρέχουν οι δικηγόροι.

Σχόλια