ΠΟΜΙΔΑ: Πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας λόγω ΕΝΦΙΑ

0

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟ.ΜΙ.ΔA., ζευγάρι ηλικιωμένων ιδιοκτητών κινδυνεύει άμεσα να χάσει την πρώτη κατοικία του (παλιά μονοκατοικία στο Ψυχικό) σε πλειστηριασμό, λόγω σωρευμένων οφειλών από τη φορολογία κατοχής (ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ/ΕΕΤΑ, ΕΝΦΙΑ) των τελευταίων ετών. Οι οφειλές αυτές, όπως αναφέρεται,  δεν προέκυψαν από την αδιαφορία ή ασυνέπεια του ζευγαριού απέναντι στις φορολογικές του υποχρεώσεις, αλλά από αντικειμενική αδυναμία καθώς το ετήσια εισόδημά του είναι μικρότερο από τον ΕΝΦΙΑ που του επιβάλλεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, σε συνδυασμό με τη δημευτική φορολογία τύπου ΦΑΠ (βάσει της «αντικειμενικής» αξίας), όπως αυτή επιβάλλεται σήμερα μέσω του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, παράγει, δυστυχώς, αυτά τα τραγικά αποτελέσματα, καθώς και ποινική δίωξη αν η οφειλή υπερβαίνει τις 50.000€!

Αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ ήταν και παραμένει η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, ώστε να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη.

Η ΠΟΜΙΔΑ προσκαλεί κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που έχει υποστεί κατάσχεση ακινήτου του ή του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη λόγω οφειλών ΦΑΠ-ΕΕΤΗΔΕ-ΕΕΤΑ-ΕΝΦΙΑ, να  ενημερώσει σχετικά  με μήνυμά του στο mail@pomida.gr ή στο fax 2103252470.

Σχόλια