Προσφυγή του δημάρχου Αμαρουσίου στο ΣτΕ

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος ζητώντας την αναστολή και ακύρωση της απόφασης του περιφερειάρχη Αττικής, με την οποία τίθεται σε αργία, καθώς καταδικάστηκε πρωτόδικα για ψευδή βεβαίωση.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθ. 94518/2002 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ο κ. Τζανίκος τιμωρήθηκε ερήμην και για ψευδή βεβαίωση σε φυλάκιση 18 μηνών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική ποινή, ενώ ο δήμαρχος άσκησε έφεση η οποία ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης.

Στην προσφυγή του ο κ. Τζανίκος αναφέρει ότι καταδικάστηκε για την έκδοση του από 14/9/1998 εγγράφου του προς το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, στο οποίο ανέφερε ότι για τη διάνοιξη δρόμων και τη διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων, μέσα στα όρια του δήμου του, δεν απαιτείται η έκδοση πολεοδομικής άδειας, σύμφωνα με το Γενικό Οικοδομικό Κώδικα. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής είναι αντισυνταγματική, αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο και παράνομη, ενώ η πειθαρχική ποινή της παύσης επιβλήθηκε πριν η δικαστική απόφαση γίνει αμετάκλητη, τη στιγμή μάλιστα που κατά της πρωτοβάθμιας δικαστικής απόφασης έχει ασκηθεί έφεση.

Σχόλια