Προσφυγή του Υπ. Δημ.Τάξης στο ΣτΕ για να ξαναλειτουργήσουν οι κάμερες

0

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας να επιτραπεί η λειτουργία στην Αθήνα των ηλεκτρονικών καμερών, ακόμη και κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ή και πολιτικών συγκεντρώσεων, με το αιτιολογικό ότι θα διευκολύνουν τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, πριν από περίπου έναν μήνα, με απόφασή της, είχε χαρακτηρίσει παράνομη τη λειτουργία των καμερών για άλλους σκοπούς πέραν αυτού της διαχείρισης της κυκλοφορίας. Μάλιστα, έχει εγκρίνει την παράταση της λειτουργίας των 293 καμερών που είχαν τοποθετηθεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τον Ιούνιο του 2006.

Στην άρνηση της Αρχής, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αντιπαραθέτει ότι σε διαδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις, οι κάμερες επιβάλλεται να λειτουργήσουν ώστε να ρυθμίζεται καλύτερα η κυκλοφορία των οχημάτων, ότι οι κάμερες μπορούν να καταγράψουν ένα έγκλημα που διαπράττεται στους δρόμους, ότι έχουν κοστίσει σημαντικά ποσά και δεν πρέπει να παραμένουν ανενεργείς στις αποθήκες, ότι κάμερες υπάρχουν παντού όπως σε τράπεζες, ιδιωτικούς χώρους, πολυκαταστήματα, και ότι οι κάμερες είναι δυνατόν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για όσους σχεδιάζουν κάποιο έγκλημα.

Εκτός των παραπάνω επιχειρημάτων, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επικαλείται και το θέμα της ρύθμισης της κυκλοφορίας στους δρόμους της Αθήνας.

Σχόλια