ΣτΕ: Πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας

0

Πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας πραγματοποιήθηκε σήμερα προς τιμήν του προέδρου της Κ.Μενουδάκου, ο οποίος συνταξιοδοτείται στο τέλος του δικαστικού έτους(30 Ιουλίου 2013).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΣτΕ κ.Π.Πικραμμένος, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ.Καραγκούνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν.Κανελλόπουλος, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρ.Ασημακοπούλου, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι.Καραβοκύρης, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φ.Γεωργακόπουλος, η γενική επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ε.Διακομανώλη, ο Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θ.Φορτσάκης, η αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ι. Καλαντζάκου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Στ.Μανουσάκης, ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Π.Χριστόφορος, οι τέως πρόεδροι του ΣτΕ Χ.Γεραρής, και Γ.Παναγιωτόπουλος, πρώην και νυν δικαστές, δικηγόροι, κ.λπ.

Στην προσφώνησή του, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ κ.Σ. Ρίζος αναφέρθηκε στη δικαστική διαδρομή του κ. Μενουδάκου και στην προσφορά του τόσο στο ΣτΕ, όσο και στην νομική επιστήμη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Ο τρόπος με τον οποίο αντελήφθη τα καθήκοντά του τον κατατάσσουν, στους δικαστές μεγάλης αποδόσεως, με χρήση ιδιαίτερα ήπιας μεθόδου». Ο κ.Καραγκούνης, αναφερόμενος στον απερχόμενο λειτουργό, τόνισε ότι «Ο κ. Μενουδάκος όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε πρότυπο δικαστή και νομικού επιστήμονα, όπως ακριβώς επιτάσσει η μακρά και διεθνούς ακτινοβολίας παράδοση του ΣτΕ», ενώ η εκπρόσωπος του ΔΣΑ κ. Καλαντζάκου δήλωσε ότι «σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, μιας απαράδεκτης θεσμικής παρακμής και απαξίωσης της Δικαιοσύνης, το λαμπρό παράδειγμα του απερχόμενου προέδρου του ΣτΕ, είναι σημείο αναφοράς και ελπίδα ότι μπορεί να βρει μιμητές». Ο κ.Μενουδάκος, κλείνοντας τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος, καθώς αποχωρεί από το δικαστικό σώμα, υπερήφανος που υπηρέτησε σε ένα δικατήριο με πρωταρχική σημασία για το δημοκρατικό πολίτευμα, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχόλια