ΣτΕ: Προσφυγή κατά της μεταβίβασης εγκαταστάσεων της ΕΤ3 στο ΤΑΙΠΕΔ

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και αντισυνταγματική η από 24.4.2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, το ακίνητο των παλαιών εγκαταστάσεων της ΕΤ-3 (ΕΡΤ ΑΕ), στην Περαία Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της προσφυγής, επί του επίμαχου ακινήτου η ΕΡΤ έχει ανεγείρει και συντηρεί με δικούς της πόρους, κεραίες ραδιοφωνίας και άλλες εγκαταστάσεις ραδιοφωνικών σημάτων, πομπούς βραχέων σημάτων, κ.λπ. που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία της ΕΡΤ στη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, η εν λόγω μεταβίβαση στερείται επαρκούς αιτιολογίας και επιπλέον συνεπάγεται δυσμενή μεταβολή της περιουσίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα .
Τέλος, η προσφεύγουσα επικαλείται αντισυνταγματικότητα της επίμαχης απόφασης, και συγκεκριμένα παραβίαση των άρθρων 15, 17 και 10 του Συντάγματος περί προστασίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, απαγόρευσης των απαλλοτριώσεων χωρίς αποζημίωση και δικαιώματος προηγούμενης ακρόασης αντίστοιχα.

Σχόλια