Στο αρχείο η υπόθεση των φυλλαδίων κατά του Γ. Παπανδρέου

0

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση της διακίνησης φυλλαδίων με συκοφαντικό περιεχόμενο κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για το αδίκημα της παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας και της έργω εξύβρισης, ωστόσο η εισαγγελέας Ελένη Σωτηροπούλου με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών έθεσε στο αρχείο τα σκέλη της υπόθεσης που αφορούσαν τη μεταφορά των φυλλαδίων στα ΕΛΤΑ απο τρία άτομα και την παρακολούθηση και φωτογράφιση των ατόμων που μετέφεραν τους φακέλους από άλλα άτομα. Για το πρώτο σκέλος δεν προέκυψε επίσημη εμπλοκή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και για το δεύτερο δεν προέκυψε επίσημη εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, δεν προέκυψε η κατηγορία της παραβίασης του απορρήτου των επιστολών, που αποδιδόταν σε υπαλλήλους του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Βεΐκου, καθώς, όπως αποδείχθηκε, δεν άνοιξαν τους φακέλους, αλλά έπεσε στην αντίληψή τους το θέμα από σκισμένο φάκελο που έφθασε στο υποκατάστημα.

Σχόλια