Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το κλείσιμο της ΕΡΤ

0

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να τεθεί το θέμα της κατάργησης του νομικού προσώπου της ΕΡΤ, μετά από σχετική παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Ν. Χουντή.

Η Διάσκεψη των Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε τη συζήτηση του ζητήματος στην Ολομέλεια του σώματος, εντός του Ιουλίου. Να σημειωθεί τέλος ότι ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Niels Muiznieks χαρακτήρισε απερίσκεπτη τη σχετική κυβερνητική απόφαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «Καταργώντας ακόμη και προσωρινά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η Ελλάδα περιορίζει τον πλουραλισμό των ΜΜΕ, την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στην πληροφόρηση, και επιφέρει βαρύ πλήγμα σε ένα βασικό πυλώνα της δημοκρατίας.

Η απόφαση στέλνει ένα παγερό μήνυμα στα μέσα ενημέρωσης και αναμοχλεύει την ένταση σε μια χώρα που ήδη υποφέρει από μια σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση.. Καλώ την κυβέρνηση να ανακαλέσει και να σταματήσει να ενεργεί με τρόπο που περιορίζει απαράδεκτα την ελευθερία των δημόσιων ΜΜΕ».

Σχόλια