Τη νέα σωφρονιστική πολιτική παρουσίασε ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

0

Θέσεις εργασίας - Lawjobs.gr

 

Τους άξονες της νέας σωφρονιστικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέπτυξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Παν.Πανούρης στο πανευρωπαϊκό συνέδριο «Απεξάρτηση, κοινωνικός αποκλεισμός και αγορά εργασίας», που πραγματοποιείται στην Αθήνα από τον ΟΚΑΝΑ.

Οι άξονες αυτοί, σύμφωνα με τον κ. Πανούρη, εστιάζονται κυρίως στο διαχωρισμό των κρατουμένων σε βαρυποινίτες και ελαφροποινίτες, κατάδικους και υπόδικους, καταδικασμένους για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και κατάδικους του κοινού ποινικού δικαίου, κ.λπ., στην ελαχιστοποίηση των κριτηρίων μεταγωγής των κρατουμένων στις αγροτικές φυλακές, στην εφαρμογή προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε 24 καταστήματα κράτησης, καθώς και στην αυστηροποίηση και εντατικοποίηση των ελέγχων της εισόδου ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές.

Όσον αφορά το ζήτημα των ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές, ο κ. Πανούρης τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες ανίχνευσής τους με τακτικές και έκτακτες έρευνες, τόσο στους κρατουμένους που εισέρχονται για πρώτη φορά στα καταστήματα ή μετάγονται ή επιστρέφουν από άδεια όσο και σε επιτρεπόμενα είδη που φέρνουν οι συγγενείς των κρατουμένων κατά το επισκεπτήριο.

Σχόλια