Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές

0

Νέα τροποποίηση στο νομοσχέδιο περί μετεγγραφών πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας, ορίζοντας ότι επιτρέπεται η καθ υπέρβαση μετεγγραφή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των φοιτητών και σπουδαστών που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους πέτυχαν αθλητική διάκριση.

Τη νέα αλλαγή γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Παιδείας Σπ.Ταλιαδούρος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου «Μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών εσωτερικού και θέματα εκλογής ή εξέλιξης σε θέση καθηγητή Πανεπιστημίου» στην Επιτροπή Παιδείας και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παράλληλα, έγινε δεκτή και τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου σύμφωνα με την οποία ο κατάλογος με τις μετεγγραφές που πραγματοποιήθηκαν και την αντιστοιχία των τμημάτων προέλευσης και υποδοχής των μετεγγραφέντων θα αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του τμήματος προέλευσης και του τμήματος υποδοχής του φοιτητή.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου έχει εντάξει στο νομοσχέδιο και τις περιπτώσεις εκείνες όπου μία οικογένεια έχει δύο παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις από τον τόπο κατοικίας τους.

Σχόλια