Χ. Αθανασίου: Δηλώσεις για τις προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης

0

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM δήλωσε ότι το πολυσυζητημένο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν αποτελεί δράση άμεσης προτεραιότητας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαφοροποιήσεις των κομμάτων επί του συγκεκριμένου θέματος πρόκειται να αμβλυνθούν στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου προέχει η αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων, όπως η επιτάχυνση της δικαιοδοτικής διαδικασίας, η αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων καθώς και η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι προτίθεται να επιλύσει πολύ σύντομα και οριστικά την υπόθεση των προσωρινών δικαστικών διαταγών για τους συμβασιούχους υπαλλήλους, με στόχο την εμπέδωση ενός σοβαρού κράτους δικαίου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «Εχουμε ένα ζήτημα που δεν είναι μυστικό, με πολλούς εργαζόμενους που παίρνουν προσωρινές διαταγές και αναστέλλεται η απόλυσή τους. Δεν πρέπει να απολυθούν όλοι, αλλά δεν μπορούν να παίρνουν προσωρινές διαταγές. Πρέπει να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν οι υποθέσεις αυτές να τραβούν σε μάκρος. Πρέπει να βγαίνει η απόφαση ώστε να μη βρίσκεται σε αβεβαιότητα ο εργαζόμενος και σε ομηρία ο εργοδότης». Όσον αφορά τον προκάτοχό του Α. Ρουπακιώτη ο κ. Αθανασίου έκανε θετικά σχόλια, τονίζοντας ότι, ««Δεν ήταν σε ακινησία το υπουργείο Δικαιοσύνης με τον κ. Ρουπακιώτη. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και ήδη έχω παραλάβει τρία-τέσσερα βασικά νομοθετήματα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο».

Σχόλια