spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΣυνέδρια - ΕκδηλώσειςΗ αναθεώρηση του Συντάγματος: Δικαιοσύνη (04/04/2013)

Η αναθεώρηση του Συντάγματος: Δικαιοσύνη (04/04/2013)

spot_img
spot_img
spot_img

Ποιες αλλαγές που αφορούν τη Δικαιοσύνη επιβάλλεται να γίνουν κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος; Τι έδειξαν οι εμπειρίες μετά τις τελευταίες αναθεωρήσεις και τι απαιτεί το νέο σκηνικό που δημιουργεί στον κρίσιμο αυτό χώρο η οικονομική κρίση;
 
Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στην εκδήλωση «Η αναθεώρηση του Συντάγματος: Δικαιοσύνη» που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 4 μμ,  στα κεντρικά γραφεία του στο Κολωνάκι (Αχαιού 16, Δεξαμενή).
Πρόεδρος θα είναι ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος και κεντρικοί ομιλητές οι κυρίες Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, Ζωή Κωσταντοπούλου, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλένα Αποστολάκη, πρώην Υπουργός
και ο κ. Γιάννης Κάρκαλης, Αντεπίτροπος Επικρατείας, ο οποίος έχει και την επιστημονική ευθύνη της διοργάνωσης.
 
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας του Διεθνούς Οργανισμού EPLO (που εδρεύει στην Ελλάδα) να προσεγγίσει κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας και άπτονται του δημοσίου δικαίου και της διοίκησης -βασικά αντικείμενα των δραστηριοτήτων του διεθνώς- καταγράφοντας εμπειρίες, αναλύοντας καλές πρακτικές άλλων χωρών, διατυπώνοντας προτάσεις κλπ.
Προηγήθηκαν εκδηλώσεις για την μεταναστευτική πολιτική και για τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης στον πληθυσμό. Η συγκεκριμένη εκδήλωση της προσεχούς Πέμπτης είναι η δεύτερη σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κοινού στη συζήτηση.

spot_img

Lawjobs