spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΣυνέδρια - ΕκδηλώσειςΤο Γ’ Ράιχ. Άνοδος-Εξουσία-Πόλεμος (25/04/2014)

Το Γ’ Ράιχ. Άνοδος-Εξουσία-Πόλεμος (25/04/2014)

spot_img
spot_img
spot_img

Ένας διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός και ιστορικός, πολύ γνωστός και στο ελληνικό κοινό από τα βιβλία του, ο Sir Richard J. Evans, έρχεται στην Αθήνα καλεσμένος από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και θα μιλήσει την Παρασκευή 25 Απριλίου στις 7μμ στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού (Αχαιού 16, Δεξαμενή, Κολωνάκι).

Θέμα της εκδήλωσης «Το Γ’ Ράιχ. Άνοδος-Εξουσία-Πόλεμος», μια τριλογία με βάση τα σχετικά βιβλία του Evans που έτυχαν παγκόσμιας αναγνώρισης. Θα μιλήσουν επίσης οι καθηγητές  Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος και Γιάννης Δρόσος.
 
Ο βρετανός ιστορικός ασχολήθηκε με το Γ’ Ράιχ από νωρίς στην καριέρα του, με αποτέλεσμα το όνομά του να αποτελεί σχεδόν συνώνυμο της σύγχρονης έρευνας για τον εθνικοσοσιαλισμό. Εκτός από την τριλογία για το Γ’ Ράιχ, η οποία στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια», έχει συγγράψει πολλά ακόμη ιστορικά βιβλία όπως «Το φεμινιστικό κίνημα στη Γερμανία», «Θάνατος στο Αμβούργο», «Τελετουργίες των αντιποίνων» κ.ά.
 
Σήμερα είναι πρόεδρος του Κολλεγίου Wolfson του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και οι γνώσεις του σχετικά με τα αποτελέσματα της πολυτάραχης περιόδου του μεσοπολέμου στην Ευρώπη, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σήμερα που στην ήπειρό μας έχει διαμορφωθεί ένα περιβάλλον βαθιάς οικονομικής κρίσης το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη δυνάμεων που στόχο έχουν τη χειραγώγηση των δημοκρατικών διαδικασιών και την υπονόμευση της δημοκρατίας.

Ο EPLO είναι ο μόνος διεθνής Οργανισμός με έδρα την Ελλάδα. Συμμετέχουν σε αυτόν 13 χώρες και 63 πανεπιστήμια. Αναπτύσσει δραστηριότητα σε περισσότερα από 70 κράτη και σκοπός του είναι η δημιουργία και η διάδοση γνώσεων στο χώρο του Δημοσίου Δικαίου.
 

spot_img

Lawjobs