spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔίκαιο & ΤεχνολογίαΈρευνες στη Βόννη για το σκάνδαλο υποκλοπών στην Deutsche Telekom

Έρευνες στη Βόννη για το σκάνδαλο υποκλοπών στην Deutsche Telekom

spot_img
spot_img
spot_img

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βόννης επιβεβαίωσε τη διενέργεια έρευνας στην έδρα του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου τηλεπικοινωνιών, Deutsche Telekom για το σκάνδαλο υποκλοπών, το οποίο συγκλονίζει εδώ και ημέρες τον γερμανικό όμιλο.
Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βόννης διευκρίνισε πως η έρευνα ξεκίνησε «μέσα στην εβδομάδα».
Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο υποστηρίζει ότι η παρακολούθηση διήρκησε για τουλάχιστον ένα χρόνο, από το 2005 έως το 2006.
Το Spiegel επικαλείται έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι «στόχος των υποκλοπών με τις κωδικές ονομασίες Κλίπερ και Ράινγκολντ ήταν η αξιολόγηση εκατοντάδων χιλιάδων συνδιαλέξεων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, που γίνονταν από συσκευές που ανήκαν σε δημοσιογράφους, οι οποίοι κάλυπταν το ρεπορτάζ των δραστηριοτήτων της Deutsche Telekom».
Η Deutsche Telekom υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε υποκλοπή τηλεφωνημάτων, αλλά ότι υπήρξε παράνομη πρόσβαση στα στοιχεία των τηλεφωνημάτων. Επίσης δήλωσε ότι το 2007 έγινε αναδιάρθρωση του τμήματος ασφαλείας, προκειμένου να είναι σίγουρη ότι αυτό λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του νόμου.
Σύμφωνα με τους γερμανικούς Financial Times (FTD) οι πρώτες περιπτώσεις παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που ζητήθηκαν από την Deutsche Telekom τοποθετούνται το 2000 και αφορούσε ένα δημοσιογράφο των FTD, ο οποίος δημοσίευε συχνά αποκλειστικά θέματα κοινωνικού περιεχομένου.

Μέχρι στιγμής, το περιοδικό Capital, που ανήκει όπως και οι FTD στον εκδοτικό όμιλο Gruner, ήταν το μοναδικό όργανο Τύπου που είχε πέσει θύμα των δραστηριοτήτων της Deutsche Telekom, στο πλαίσιο του σκανδάλου παρακολουθήσεων που αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο.
Οι Financial Times Deutschland αποκαλύπτουν ότι η Deutsche Telekom είχε αναθέσει από το 2000 σε εταιρεία παρακολουθήσεων την εξέταση των τηλεπικοινωνιών, και όχι μόνο κατά την περίοδο 2005 και 2006, όπως είχε παραδεχθεί μέχρι σήμερα.
Δεν έχει γίνει σαφής η ταυτότητα του προσώπου που είχε ζητήσει τις παρακολουθήσεις, που είχαν ως στόχο να εντοπίσουν την πηγή των διαρροών προς τον Τύπο από μέλη του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Telekom.

spot_img

Lawjobs