spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔίκαιο & ΤεχνολογίαΟ κλέψας του κλέψαντος στο διαδίκτυο

Ο κλέψας του κλέψαντος στο διαδίκτυο

spot_img
spot_img
spot_img

Οι επόμενες μεγάλες δικαστικές μάχες για τα δικαιώματα δημιουργού ενδέχεται να έχουν άρωμα…κουζίνας.
Σε αυτό το πόρισμα κατέληξε έρευνα της εταιρείας ανάλυσης υλικού στο διαδίκτυο, Attributor, με θέμα πόσο συχνά αντιγράφονται συνταγές μαγειρικής στο διαδίκτυο και πόσο συχνά αναδημοσιεύονται σε άλλες ιστοσελίδες.
Η εταιρεία Attributor συγκέντρωσε όλες τις αυθεντικές συνταγές που εμφανίζονται στις ιστοσελίδες Epicurious.com, Allrecipes.com και RachaelRay.com. Μετά το λογισμικό ήλεγξε εάν οι εν λόγω συνταγές εμφανίζονται κι αλλού στο ίντερνετ. Το λογισμικό αναζήτησε περιπτώσεις, όπου δύο συνταγές να έχουν τόσες ομοιότητες ώστε να τίθεται θέμα καταπάτησης των δικαιωμάτων δημιουργού.
Για τις ανάγκες της έρευνας η Attributor όρισε ως πιθανά «ζευγάρια» δύο συνταγές με κοινά στοιχεία στο 50% του περιεχομένου τους.
Τα αποτελέσματα της Atrributor έδειξαν ότι η αντιγραφή συνταγών μαγειρικής στο διαδίκτυο είναι «ανεξέλεγκτη». Η εταιρεία εντόπισε 10.000 αντιγραφές συνταγών που προέρχονταν από τις τρεις προαναφερθείσες ιστοσελίδες. Στο 60% των περιπτώσεων οι αναδημοσιευμένες συνταγές δεν κάνουν καμία αναφορά στις πηγές τους.
«Στον κόσμο του διαδικτύου η αντιγραφή και η αναδημοσίευση περιεχομένων που ανήκουν σε άλλους δεν είναι μόνο θέμα ηθικής. Αυτή η πρακτική μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επιζήμια για μια εταιρεία», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Attributor.
Η Attributor υπολόγισε ότι η ιστοσελίδα Allrecipes.com χάνει περισσότερες από 800.000 επισκέψεις το μήνα και η Epicurious χάνει έως και 400.000 μήνα εξαιτίας των ιστοσελίδων που αντιγράφουν συνταγές, τις οποίες αναβαθμίζουν για να βγαίνουν πρώτες στα αποτέλεσμα των μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο.

spot_img

Lawjobs