spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΘεσσαλονίκη: Ανακοίνωση της «Δικηγορικής Συνεργασίας - Ανεξάρτητοι»

Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση της «Δικηγορικής Συνεργασίας – Ανεξάρτητοι»

spot_img
spot_img
spot_img

«Lasciate ogne speranza voi ch’ intrate» Μτφρ: Αφήστε κάθε ελπίδα, εσείς που μπαίνετε
(Η επιγραφή στην είσοδο της κολάσεως, από τη “Θεία Κωμωδία”, Δάντης, 1265-1321, Ιταλός ποιητής)

Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες,
Δικηγόροι, Δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, ασκούμενοι δικηγόροι, απλοί ιδιώτες,

Καθημερινά εισέρχεστε, παραμένετε, εργάζεστε και κινείστε σε ένα Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο είναι «γερασμένο», ελάχιστα «λειτουργικό», «φτιασιδωμένο», αντιαισθητικό, ρυπαρό, το οποίο -επιπλέον – έχει μετατραπεί σε «καπνιστήριο»!

Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαρύνει το αρμόδιο Υπουργείο (Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), το οποίο διαθέτει στην πόλη μας ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, που υπηρετούν στο ΤΑΧΔΙΚ και στη «ΘΕΜΙΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», ενώ έχει υπογράψει σύμβαση με εταιρεία καθαρισμού, της οποίας το έργο περιορίζεται μόνο στη συνήθη καθαριότητα!

Ξεκοιλιασμένες πολυθρόνες, σπασμένες και επικίνδυνες καρέκλες, παλιοί ηλεκτρονικο υπολογιστές, μεταλλικά ικριώματα, μαύρα ηλεκτροφόρα καλώδια που κρέμονται σε διάφορες γωνιές, χώροι ακατάλληλοι για την προσωρινή φύλαξη των κρατουμένων που προσάγονται σε δίκες, παράθυρα που μένουν ορθάνοιχτα ημέρα και νύχτα, αίθουσες ακροατηρίων που φωτίζονται -χωρίς λόγο – ακόμα και τ& alpha; μεσάνυχτα, φωλιές περιστεριών, ξεχασμένα «μπάζα», ακροατήριο Ειρηνοδικείου που λειτουργεί στον ισόγειο χώρο του πρώην κυλικείου, με διάκοσμο λαϊκής καφετέριας της δεκαετίας του ΄70 και «στρατσόχαρτα» για τη διαφύλαξη της διαδικασίας, σαν να είμαστε στην ΚΑΤΟΧΗ, μεταλλικοί «φορεαμοί» και γραφεία «παλαιού τύπου» συνθέτουν την εικόνα στο εσωτερικό αυτού του Μεγάρου…

Στην εικόνα αυτή προσθέτουμε τις εικόνες από σπασμένες και ακάθαρτες λεκάνες στα ελάχιστα WC, που λειτουργούν, από το Ιατρείο που δεν λειτουργεί και είναι για χρόνια κλειστό , από τα «ασανσέρ», που συνέχεια είναι εκτός λειτουργίας, τα υπόγεια που πλημμυρίζουν, όπως και ορισμένα γραφεία του τελευταίου ορόφου μετά από κάθε δυνατή βροχόπτωση…

Προσθέτουμε και την έλλειψη οποιασδήποτε μέριμνας για την τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος με αποτέλεσμα να μετατρέπεται το «αίθριο» του Μεγάρου καθημερινά σε «τεκέ»!

Αυτή είναι μία εικόνα ΑΝΑΞΙΑ προς την έννοια της δικαιοσύνης , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ σε όλους εσάς, όλους εμάς…

Και ενώ σε συνθήκες ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ έχει αυξηθεί κατακόρυφα το κόστος της δικαιοσύνης (επιβολή 23% ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες, κατακόρυφη αύξηση των παραβόλων για τις μηνύσεις, των δικαστικών εξόδων -στις ποινικές δίκες- , και των τελών συζήτησης στις φορολογικές δίκες) σε βάρος των πολιτών, με αποτέλεσμα την δυσκολία στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη, και ενώ η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι η μόνη κρατική δραστηριότητα που αποφέρει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τεράστια δημόσια έσοδα, ελάχιστα ποσά διατίθενται για ανθρώπινες υλικές υποδομές.

Ούτε νέο κτίριο, όπως μας έχουν υποσχεθεί επανειλημμένα , φαίνεται ότι θα γίνει, αφού ο ΟΛΘ προωθείται για ιδιωτικοποίηση, ούτε το σημερινό συντηρείται όπως πρέπει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κεντρική είσοδο πριν από τα μηχανήματα ελέγχου με ακτίνες Χ-RAY, που τοποθετήθηκαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, έχουν τοποθετηθεί ως διαχωριστικά «προστατευτικά&raqu o; ξύλινα «σαπιο-γραφεία» και ταμπλώ του Δικηγορικού Συλλόγου!

Αυτή είναι λοιπόν η εικόνα ενός Μεγάρου που απευθύνεται και αφορά όχι μόνο στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά και στα Πρωτοδικεία Σερρών, Κιλκίς, Κατερίνης, Βέροιας , Έδεσσας , Γιαννιτσών κα ι Πολυγύρου! Είναι δηλαδή προορισμένο να εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους!

Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαρύνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Το Υπουργείο διαθέτει ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ του ΤΑΧΔΙΚ και της ΘΕΜΙΔΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ , που είναι οι τεχνικοί και κατασκευαστικοί βραχίονές του, και οι οποίοι θα έπρεπε να επιμελούνται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ της κατάστασης του ΜΕΓΑΡΟΥ, καθώς αυτό χρειάζεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ!

Το Υπουργείο πολύ καλά ΓΝΩΡΙΖΕΙ την κατάσταση αυτή αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ!

Έχουν γίνει επανειλημμένα επερωτήσεις ή επίκαιρες ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με αυτό το περιεχόμενο.

Έχουν δοθεί στη δημοσιότητα – στο διαδικτυακό κανάλι ΤVXS.GR στις 23.5.2011- δημοσιότητα «αποκαλυπτικές» φωτογραφίες, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ, μέλος του ΔΣ του ΔΣΘ, σε πρωϊνή εκπομπή κρατικού τηλεοπτικού καναλιού (ΕΤ-3) παρουσίασε την κατάσταση στο εσωτερικό του Δικαστικού Μεγάρου… Αλλά τα αφτιά τους δεν ίδρωσαν!

Αντίθετα , πριν από μήνες εξάγγειλαν ότι ΑΥΤΟ – προσοχή: όχι ένα άλλο!- το Δικαστικό Μέγαρο – θα γίνει ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ! Αν αυτό δεν είναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ, είναι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, διότι είναι γνωστό ότ ;ι το σημερινό Δικαστικό Μέγαρο έχει τα «μαύρα του τα χάλια», και δεν υπάρχει ένας ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ , που να ασχολείται με την καθημερινή του διαχείριση!

Είμαστε λοιπόν ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ με την κατάσταση αυτή, με την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της πολιτείας.

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ τις μεγαλόστομες εξαγγελίες άλλοτε για «συμπληρωματικό νέο μέγαρο στο λιμάνι»- το οποίο ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ! -, άλλοτε για «νέο εξ υπαρχής δικαστικό μέγαρο» και άλλοτε γι&alp ha; μετατροπή αυτού του «γερασμένου» κτιρίου σε «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ» και «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ»!

Δύο πρωθυπουργοί και τέσσερις Υπουργοί Δικαιοσύνης μας «δούλευαν»! Αρκετά με το «δούλεμα»! Ως εδώ!

Κύριοι της κυβέρνησης λύστε πρώτα το ζήτημα της στοιχειώδους διαχείρισης και συντήρησης του μεγάρου και μετά μιλήστε μας για ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ κτίρια!

Και καλό είναι να επισκέπτεστε το Μέγαρο οι ίδιοι να βλέπετε την κατάσταση με τα μάτια σας , να μην ακούτε διάφορους «αυλοκόλακες», και να μην θυμάστε το Μέγαρο μόνο, όταν γίνεται στόχος βομβιστικών επιθέσεων!
 

spot_img

Lawjobs