spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςAnatomy of a Breakthrough: Από StartUp παγκόσμιος Ηγέτης από το ALBA Hub...

Anatomy of a Breakthrough: Από StartUp παγκόσμιος Ηγέτης από το ALBA Hub for Enterprise and Development

spot_img

Αθήνα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 – Το ALBA Hub for Enterprise and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του  ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διοργανώνει την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 στις 18:30 συζήτηση με τον Σπύρο Μπούα, επιχειρηματία και συνιδρυτή της LitePoint Corporation στην Καλιφόρνια.

Ο Σπύρος Μπούας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, σπούδασε στις ΗΠΑ και ασχολήθηκε με την καινοτομία στο Silicon Valley. Έχει εργαστεί σε θέσεις μηχανικού, παραγωγής, marketing, πωλήσεων και οικονομικών σε όλο το φάσμα της διοίκησης μιας επιχείρησης. Το  2000 ίδρυσε μαζί με τους συνεταίρους του Dr. Benny Madsen και Dr. Christian Olgaard την LitePoint Corporation. Η LitePoint ξεκίνησε χωρίς επένδυση από Venture Capital, αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την κερδοφορία της και έγινε ηγέτης στα δοκιμαστικά τεστ για ασύρματες τεχνολογίες. 

Σήμερα, περισσότερο από το 70% όλων των ασύρματων συσκευών, όπως  Smartphones, Tablets, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και music players, παγκοσμίως δοκιμάζονται και ρυθμίζονται με συσκευές της LitePoint. Το 2011 η LitePoint Corporation αγοράστηκε από την Teradyne Corporation. Ο Σπύρος είναι απόφοιτος του University of Rochester και της Phillips Exeter Academy, ενώ διατηρεί διάφορες πατέντες στην τεχνολογία του σχεδιασμού ασύρματων δικτύων.

Ο φιλοξενούμενός μας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα μοιραστεί μαζί μας την δωδεκαετή εμπειρία του ως επιχειρηματίας, από την ίδρυση της επιχείρησης χωρίς τη επένδυση ξένων κεφαλαίων, τη γρήγορη ανάπτυξη και τελικά την πώλησή της. Στην ανατομία αυτής της επιτυχίας, θα μοιραστεί μαζί μας τα κύρια συστατικά που επέτρεψαν στην ομάδα του να μετατρέψει την καινοτομία σε προϊόν, καθώς και τη βαρύτητα της στόχευσης, της ομαδικής εργασίας και της ηγεσίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ALBA, Ξενίας 6-8, Αθήνα (κοντά στην πλ. Μαβίλη). Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν μόνο όσοι δηλώσουν τη συμμετοχή τους άμεσα. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποστείλετε email στο [email protected].

spot_img

Lawjobs