spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΒραβεία Nova Superleague 2012: Συγκίνηση και λάμψη στην κορυφαία βραδιά του ελληνικού...

Βραβεία Nova Superleague 2012: Συγκίνηση και λάμψη στην κορυφαία βραδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου

spot_img
spot_img
spot_img

Στα 90 πιο λαμπερά λεπτά της φετινής αγωνιστικής περιόδου, οι προβολείς στράφηκαν στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του ελληνικού ποδοσφαίρου, στη βραδιά επιβράβευσης των καλύτερων. Στη φετινή, τρίτη τους πλέον χρονιά διοργάνωσης, τα Βραβεία Nova Superleague 2012 κατάφεραν να επιτύχουν πλήρως το στόχο τους: να αναδείξουν το υγιές πρόσωπο του ποδοσφαίρου και να βραβεύσουν τους κορυφαίους σε κάθε κατηγορία, που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στα ελληνικά γήπεδα την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.

Σε μια φαντασμαγορική, αλλά και ουσιαστική εκδήλωση στο θέατρο Badminton,  ο Όμιλος Forthnet ανέδειξε τη θετική πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου, πιστοποιώντας ότι παραμένει ο στρατηγικός επενδυτής και κυρίαρχος φορέας αναβάθμισης του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Forthnet, κ. Πάνος Παπαδόπουλος, καλωσόρισε τα τιμώμενα πρόσωπα και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της εκδήλωσης, αναφέροντας ότι:

«Την τελευταία τριετία, ο Όμιλος Forthnet καλείται μέσα από την συμφωνία της Κεντρικής Διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της SuperLeague να διαδραματίσει έναν καίριο ρόλο σε αυτό που κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά, διαχειριζόμαστε: την εικόνα του Πρωταθλήματος της SuperLeague» και πρόσθεσε: «Σε κάθε αγωνιστική προχωράμε σε ολοκληρωμένη τηλεοπτική κάλυψη με αντικειμενικότητα, αμεροληψία, προτεραιότητα στο θέαμα και έχοντας στο επίκεντρο την αγωνιστική δράση, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα των Κώδικα Δεοντολογίας Μεταδόσεων Αγώνων που έχουμε υιοθετήσει. Σε μία περίοδο που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει τόσο σημαντικά προβλήματα, εμείς στη Nova φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το ποδόσφαιρο παράγοντα ψυχαγωγίας για όλη την ελληνική οικογένεια. Έτσι λοιπόν, βλέπουμε εμπράκτως την υπεύθυνη προβολή του αθλήματος και την αναβάθμιση του τηλεοπτικού προϊόντος».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Superleague κ. Γιώργος Μποροβήλος, οι ιθύνοντες των ΠΑΕ της Superleague, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας κ. Φερνάντο Σάντος, καθώς και εκπρόσωποι του Τύπου, των media και του επιχειρηματικού κόσμου.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλής Πιλάβιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ότι: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και μπορεί να το κάνει με ήθος, διαφάνεια, αξιοπιστία και καλλιέργεια υγιών προτύπων στη νέα γενιά. Είμαι βέβαιος ότι η αποψινή λαμπερή διοργάνωση μεταδίδει αυτό το μήνυμα σε μια στιγμή που όλοι οι Έλληνες το έχουμε ανάγκη».

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Superleague κ. Γιώργος Μποροβήλος δήλωσε: «Τα βραβεία Nova Superleague είναι ένας θεσμός που προβάλλει τα θετικά του ποδοσφαίρου. Απόψε βραβεύουμε τους πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν για τις αγωνιστικές τους επιδόσεις, αλλά και για το ήθος τους. Η Super League και ο Όμιλος Forthnet τιμούν εκείνους που κάθε αγωνιστική ενθουσιάζουν τους φιλάθλους, εκείνους που μας χαρίζουν στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας. Η στρατηγική συνεργασία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος με τον Όμιλο Forthnet έχει ως στόχο τη βελτίωση του ποδοσφαίρου και των συνθηκών στις οποίες αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές, αλλά και την παροχή ενός άρτιου τηλεοπτικού προϊόντος σε εκατομμύρια τηλεθεατές».

Βραβεία
Στην εκδήλωση βραβεύθηκε η κορυφαία ομάδα της φετινής χρονιάς αποτελούμενη από 18 ποδοσφαιριστές: Μπάλας Μέγιερι, Σαρλ Ιτάνζ (τερματοφύλακες), Όλοφ Μέλμπεργκ, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Νίκος Γεωργέας, Άλβες Λίνο (αμυντικοί), Γιάννης Μανιάτης, Μαρινάλντο Σουμπίνιο, Πάμπλο Γκαρσία, Τζαμέλ Αμπντούν, Σίμο Ναβάρο, Ρίκι Φατί (μέσοι), Κέβιν Μιραλάς Φώτης Παπουλής, Κώστας Μήτρογλου, Σεμπάστιαν Λέτο, Ράφικ Τζιμπούρ (επιθετικοί).

Στα Βραβεία που διαμορφώθηκαν με την ψήφο του κοινού:
• Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς ψηφίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
• ΜVP της χρονιάς αναδείχθηκε ο Κέβιν Μιραλάς. 
• Ο Γιάννης Φετφατζίδης βραβεύθηκε για το ομορφότερο γκολ της χρονιάς.

Μια ειδική επιτροπή αποτελούμενη από τους προπονητές κ. Γιώργο Δώνη του Ατρομήτου, κ. Σάκη Τσιώλη του Αστέρα Τρίπολης και κ. Νίκο Κωστένογλου της ΑΕΚ επέλεξε τον Στέφανο Καπίνο για την κορυφαία απόκρουση της χρονιάς, τον Αντελίνιο Βιεϊρίνια για την καλύτερη ασίστ, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο για την καλύτερη δήλωση της χρονιάς, τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο ως καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη (rookie) της χρονιάς και τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναιτωλικός για την ενέργεια Fair Play (το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, Μάκης Μπελεβώνης).

Ο Κέβιν Μιραλάς τιμήθηκε ως πρώτος σκόρερ της φετινής αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.

Τέλος, το Ειδικό Βραβείο της χρονιάς, απονεμήθηκε στην πιο ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς, στον Ομοσπονδιακό μας τεχνικό Φερνάντο Σάντος, στο πρόσωπο του οποίου βραβεύθηκε η αγαπημένη όλων των Ελλήνων, Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, που θα μας εκπροσωπήσει στην τελική φάση του Euro 2012. Την βράβευση στον κ. Σάντος έκανε ο μεγάλος άσσος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ρούι Κόστα, ο οποίος ήταν ο επίτιμος καλεσμένος στα φετινά Βραβεία Nova Superleague και μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για τον συμπατριώτη του, ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής μας.  

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το σύνολο των μερών που απαρτίζουν το οικοσύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα επόμενα Βραβεία, σε μια κοινή προσπάθεια αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
 

spot_img

Lawjobs