spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΔελτίο Τύπου ΔΣΘ (22/01/2010)

Δελτίο Τύπου ΔΣΘ (22/01/2010)

spot_img
spot_img
spot_img

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικάζει τις πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος της Εβραϊκής Συναγωγής των Χανίων, οι οποίες μεταξύ των άλλων είχαν και ως αποτέλεσμα την καταστροφή 2.500 τίτλων σπάνιων βιβλίων, που αποτελούν στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι ενέργειες αυτές αποτελούν έκφραση ρατσιστικής ιδεολογίας, ξενοφοβικών αισθημάτων και αντισημιτισμού και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με θεμελιώδεις αξίες και αρχές του παγκόσμιου πολιτισμού, που επιβάλλουν το σεβασμό των θρησκευτικών μνημείων και τόπων λατρείας όλων των ανθρώπων χωρίς διάκριση φυλής και εθνικότητας και έρχονται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις διαθέσεις του ελληνικού λαού.
Οι επιθέσεις αυτές αποκτούν μεγαλύτερη σημασία, καθώς στρέφονται κατά μιας ιστορικής κοινότητας, της Εβραϊκής, που κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εξολοθρεύτηκε στο όνομα της «φυλετικής καθαρότητας».
Η Θεσσαλονίκη, ήταν μία από τις μαρτυρικές πόλεις, ο εβραϊκός πληθυσμός της οποίας υπήρξε θύμα της επίχειρησης «φυλετικής καθαρότητας».
Για το λόγο αυτό οι διωκτικές αρχές πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την καταδίκη των αυτουργών.

spot_img

Lawjobs