spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΔελτίο Τύπου Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Δελτίο Τύπου Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

spot_img

Ψήφισμα Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Οι δικαστικοί λειτουργοί – Δικαστές και Εισαγγελείς – μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων , στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας που πραγματοποιήθηκε στις 24-1-09, αποφασίσαμε ομόφωνα τ’ ακόλουθα:

Ι. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή το θάνατο του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκφράζει την οδύνη της για τον χαμό ενός παιδιού και την συμπαράσταση της στην οικογένεια του. Τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης που έχουν ήδη επιληφθεί θα δώσουν απαντήσεις στους Έλληνες πολίτες, εκτελώντας τα καθήκοντά τους σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησης τους και ζητούμε από όσους βιάζονται να «εκδίδουν» δικαστικές αποφάσεις να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα . Επίσης, εκφράζουμε τη συμπαράσταση και συμπάθεια μας στον Αστυνομικό που κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του δέχθηκε επίθεση από αγνώστους και καταδικάζουμε οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια , γιατί επιχειρεί να επιπλήξει το δημοκρατικό πολίτευμα.

ΙΙ. Δηλώνουμε ότι είμαστε και αισθανόμαστε ανεξάρτητοι, την δε ανεξαρτησία μας αυτή δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να την αμφισβητεί ούτε να διακηρύσσει υπερασπιστής της. Οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί με τον τρόπο ζωής μας και το έργο μας την υπερασπιζόμαστε.

ΙΙΙ. Αποκρούομε, τις άσκοπες κριτικές κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, όταν εκπορεύονται από ιδιοτέλεια και προσωπικά ή άλλα συμφέροντα .

ΙV. Ζητούμε , από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και ΜΜΕ, να στηρίξουν το θεσμό της Δικαιοσύνης, που είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών, ώστε να αποκατασταθεί και να εμπεδωθεί το κλίμα ηρεμίας και νηφαλιότητας στους δικαστικούς λειτουργούς, που, πράγματι έχει διαταραχθεί από τις ανεπίτρεπτες γενικεύσεις και εκδηλώσεις υποβάθμισης της Δικαιοσύνης.

V. Χαιρετίζουμε: τη ψήφιση των νομοσχεδίων α) για την εθελούσια έξοδο από το Σώμα όσων από τους δικαστικούς λειτουργούς αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, εξαιτίας προβλημάτων υγείας ή Οιωνδήποτε άλλων λόγων, β) για την αναγνώριση των ετών της δικηγορικής προϋπηρεσίας ως συντάξιμης και γ) του νέου μισθολογίου.

VI. Εκφράζουμε την αντίθεση μας στον περιορισμό του Αυτοδιοίκητου των μεγάλων Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Χώρας και ζητούμε την επαναφορά του θεσμού στην προηγούμενη μορφή του.

VII. Καλούμε την Πολιτεία: α) να επιλύσει τα χρονίζοντα προβλήματα της Δικαιοσύνης, σημαντικότερο των οποίων είναι η υπερβολική βραδύτητα στην απονομή της, με την λήξη των αναγκαίων μέτρων υποδομής, όπως η αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστών και εισαγγελέων, η δια βίου επιμόρφωση τους, η μηχανοργάνωση των δικαστικών υπηρεσιών, η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Γραμματείας των δικαστηρίων, η εξασφάλιση της αναγκαίας κτιριακής υποδομής και η λειτουργία της δικαστικής αστυνομίας β) να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία του Περιβάλλοντος στη Χώρα μας και να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή και γ)να θεσμοθετήσει μέτρα που θα εξασφαλίσουν διαφάνεια στο Δημόσιο Βίο.

spot_img

Lawjobs