spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΔελτίο Τύπου Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Δελτίο Τύπου Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

spot_img
spot_img
spot_img

Με αφορμή δηλώσεις διαφόρων πολιτικών και νομικών κύκλων, σχετικά με την αυτόφωρη διαδικασία, που εφαρμόσθηκε για τους κατηγορούμενους της πρόσφατης απόδρασης από τις Φυλακές Κορυδαλλού, περί «μεθοδευμένου κατηγορητηρίου», «στημένης δίκης», και «παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη», οφείλουμε να πληροφορήσουμε τον Ελληνικό Λαό ότι :
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη από τις εκατοντάδες που καθημερινά εμφανίζονται ενώπιον των Αυτοφώρων Τριμελών και Μονομελών Πλημμελειοδικείων της Χώρας, το Δικαστήριο εφάρμοσε, ως προς τη διαδικασία, τις διατάξεις του Συντάγματος και της Ποινικής Δικονομίας.
Περαιτέρω, για την επί της ουσίας κρίση του Δικαστηρίου, σε ζητήματα όπως η διατήρηση της κράτησης ή η απόφαση επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων, οποιαδήποτε αναφορά γίνεται και δεν εντάσσεται στην καλόπιστη κριτική των δικαστικών αποφάσεων, είναι εκ του πονηρού και έχει ως στόχο να επιχειρήσει τη χειραγώγηση της συνείδησης του Δικαστή. Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο, όταν γίνεται συνειδητά και πολλαπλώς επικίνδυνο για τους θεσμούς, όταν προκρίνεται για λόγους σκοπιμότητας ή εκμετάλλευσης.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι η χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης και των Δικαστικών Λειτουργών για εφήμερα, προσωπικά και όχι μόνο οφέλη, εκτός από επιζήμια για την Δημοκρατία, δεν είναι ανεκτή από τους Πολίτες, οι οποίοι δεν αξιώνουν παρά το αυτονόητο : Την εφαρμογή του Νόμου, προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς εξαιρέσεις και προνομιακές συμπεριφορές. Οι ¨Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς εγγυώνται αυτή τη διαδικασία. Απομένει στους υπόλοιπους να αποδείξουν με την συμπεριφορά τους ότι μπορούν να τους μιμηθούν.

spot_img

Lawjobs