spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθου Υποθηκοφυλακείου Πειραιά & Σαλαμίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθου Υποθηκοφυλακείου Πειραιά & Σαλαμίνας

spot_img
spot_img
spot_img

Οι Έλληνες πολίτες σε 107 δήμους της χώρας, καλούνται να δηλώσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους, εν όψει της κτηματογράφησης μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, από τις 16 Ιουνίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Εκτίμησή μας είναι ότι το διάστημα αυτό είναι εξαιρετικά βραχύ. Εκτίμηση που βασίζεται στην προηγουμένη εμπειρία μας, που ποτέ ωστόσο δε μας ζητήθηκε από την Κτηματολόγιο Α. Ε.

Οι διαστάσεις που παίρνουν τα προβλήματα στα μεγάλα Υποθηκοφυλακεία της, χώρας είναι εκρηκτικές εξαιτίας της ανεπάρκειας υποδομών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι επιπλέον αιτήσεις που κληθήκαμε να ικανοποιήσουμε στο παρελθόν όταν έπρεπε να κάνουν τις δηλώσεις τους οι δικαιούχοι στους Δήμους Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Περάματος έφτασαν τις 14.000!

Χιλιάδες αντίγραφα τίτλων αναπαράχθηκαν!
Η ενημέρωσή μας για την έναρξη κτηματογράφησης των 107 ΟΤΑ, έγινε από τα ΜΜΕ.

Η Πολιτεία δε φρόντισε έγκαιρα για την προετοιμασία υποδοχής της κτηματογράφησης στα μεγάλα Υποθηκοφυλακεία της χώρας με συνέπεια να βρίσκονται απροετοίμαστα για την Εξυπηρέτηση των πολιτών.

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα και την ανευθυνότητα που, κατά την εκτίμησή μας,
διακρίνει την Κτηματολόγιο Α.Ε.

Την έλλειψη του στοιχειώδους προγραμματισμού και συντονισμού με τις -άμεσα
εμπλεκόμενες- Υπηρεσίες μας η οποία θα οδηγήσει χιλιάδες πολίτες-δικαιούχους σε ταλαιπωρία & κινδύνους αφού οι Υπηρεσίες μας έχουν εγκαταλειφθεί.
Το έλλειμμα σεβασμού απέναντι σε εμάς, αλλά κυρίως απέναντι στον πολίτη.

Το προσωπικό φθίνει, ενώ παράλληλα το απαιτούμενο έργο αυξάνεται σταθερά και σε κάποιες περιόδους δραματικά.
Αυτό, δεν αποτελεί ισχυρισμό.
Προκύπτει από επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά στο Υπουργείο μας.

Οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν το 35% σε διοικητικό αλλά και σε βοηθητικό-φυλακτικό προσωπικό που προστατεύει το πολύτιμο αρχείο των πολιτών. Το Υποθηκοφυλακείο του Πειραιά με τραγικά & χρόνια προβλήματα έχει ήδη χιλιάδες ακαταχώρητες πράξεις σε εκκρεμότητα. Πώς θα δηλωθούν στο Κτηματολόγιο;

Ακόμη και τα κτίρια, στην περίπτωση του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών, στενάζουν κυριολεκτικά υπό το βάρος των αρχείων. Το οριακό και επικίνδυνο σημείο υπερφόρτωσης βεβαιώνεται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου μας!
Για ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική επεξεργασία τον αρχείου ούτε λόγος…

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εγκατάλειψη των μεγάλων Υποθηκοφυλακείων της χώρας που, σε προκλητική αντίθεση με τα άμισθα, στενάζουν από την έλλειψη πόρων.

Αποφασίσαμε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Τρίτη 17 Ιουνίου 2008 ημέρα έναρξης της κτηματογράφησης.

Διεκδικούμε:
– Άμεση κάλυψη & αύξηση των κενών οργανικών θέσεων
– Βελτίωση των υποδομών
– Φύλαξη και προστασία του Αρχείου
– Επέκταση της Μηχανογράφησης & αξιοποίηση τον αρχειακών δεδομένων των Υποθηκοφυλακείων
– Ανανέωση των Συμβάσεων των τοποθετημένων στα Υποθηκοφυλακεία με το πρόγραμμα stage
– Διασφάλιση και προστασία του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω τα έχουμε επισημάνει και διεκδικήσει χρόνια. Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε απροετοίμαστοι μπροστά στη μεγάλη πρόκληση που λέγεται ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ένα από τα μεγαλύτερα έργα, αφού αποτελεί βασικό μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης και τον μοναδικό τρόπο αξιόπιστης καταγραφής της ακίνητης περιουσίας των ιδιωτών αλλά και του ίδιου του Κράτους.

spot_img

Lawjobs