spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΔικαστικοί αντιπρόσωποι Δημοτικές-Περιφερειακές-Ευρωεκλογές 2014

Δικαστικοί αντιπρόσωποι Δημοτικές-Περιφερειακές-Ευρωεκλογές 2014

spot_img

Όσοι/ες Δικηγόροι και Ασκούμενοι επιθυμούν να διορισθούν ή να εξαιρεθούν θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά την ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ – ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση portal.olomeleia.gr, από την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/3/2014 μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4/2014, σε 24ωρη βάση. Στην διεύθυνση αυτή θα οδηγούνται και από τα αντίστοιχα Banners των δικτυακών τόπων των Δικηγορικών Συλλόγων.

 Για την ασφαλή πρόσβαση οι συνάδελφοι μπορούν να συνδέονται με το όνομα χρήστη που διαθέτουν στην T.N.Π. «Ισοκράτης» και τον κωδικό τους στην «καρτέλα δικηγόρου» (οι κωδικοί θα αποσταλούν στους συναδέλφους με sms).

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων δίδεται  εναλλακτικά η  δυνατότητα να υποβάλουν ειδικό έντυπο αίτησης από την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/3/2014 μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ  9/4/2014 στο Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος – αίθουσα τελετών) από τις 8.00΄ έως  14.00΄.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ των αιτήσεων μπορούν να προμηθευτούν από τα sites dsa.gr, dsanet.grκαι  portal.olomeleia.gr καθώς και από τα γραφεία του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60), από τα γραφεία του Δ.Σ.Α. στο Πρωτοδικείο στο κτίριο 7 και από το Εφετείο.

1.  Μόνο ΜΙΑ (1) ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να υποβληθεί.

2.  Δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητος (καταγωγής και τόπου άσκησης δικηγορίας)

3.  Τους διορισμούς θα κάνει o Άρειος Πάγος (Α1 Τμήμα).

4.  Δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν αιτήσεις:

     α) για συνυπηρέτηση και για διορισμό αναπληρωματικών,

     β) για συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, εκλογικά διαμερίσματα ή συνοικισμούς, περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, περισσότερους από έναν δήμους, περισσότερες από μία                  εκλογικές περιφέρειες και που θα έχουν συμπληρώσεις, διαγραφές ή παρατηρήσεις εκτός των ζητουμένων, σύμφωνα με τα έντυπα των αιτήσεων.

5. Δεν θα διορισθούν στο εξωτερικό, όσοι αντίστοιχα είχαν διορισθεί στις Ευρωεκλογές των ετών 2004 και 2009 ως Δικαστικοί Αντιπρόσωποι, με την προϋπόθεση ότι επαρκούν οι αιτήσεις.

6. Στους προς διορισμό Δικηγόρους δεν περιλαμβάνονται :

     α) Όσοι έχουν υπερβεί  το 67ο έτος της ηλικίας τους (άρθρο 68 παρ. 5 του Π.Δ. 26/2012 ).

     β) Όσοι τελούν σε αναστολή.

     γ) Όσοι δεν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση του 2012.

     δ) Όσοι εκτίουν πειθαρχική ποινή παύσης κατά την υποβολή του καταλόγου των διοριστέων στο Πρωτοδικείο Αθηνών (9/4/2014).

     ε) Οι Δικηγόροι από χώρες της Ε.Ε. (Π.Δ. 152/2000), εκτός εάν έχουν Ελληνική Ιθαγένεια.

     στ) Οι Βουλευτές και όσοι ανακηρύσσονται υποψήφιοι, εφόσον το γνωστοποιήσουν.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ασκούμενοι υποβάλλουν μόνο αίτηση προτίμησης.

 

Θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις για τα θέματα των δικαστικών αντιπροσώπων.

Οι εφαρμογές ηλεκτρονικής υποβολής Αιτήσεων Προτίμησης – Εξαίρεσης αναπτύχθηκαν για όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας στα πλαίσια του έργου “ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ – ON LINE  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ” με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

spot_img

Lawjobs