spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΔ.Σ. Καλαμάτας: Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέριψε την αίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου...

Δ.Σ. Καλαμάτας: Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέριψε την αίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για την ακύρωση του Μνημονίου

spot_img
spot_img
spot_img

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας είχε καταθέσει από κοινού με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας και τρεις συμπολίτες μας Καλαματιανούς, αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση ορισμένων αποφάσεων και εκτελεστικών πράξεων του Μνημονίου. Η υπόθεση ως γνωστόν συζητήθηκε στις 23-11-2010 ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας.
 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας είχε προσφύγει στο ΣτΕ προσπαθώντας να υπερασπιστεί τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών που θίγονται, επιδιώκοντας την αποτελεσματική παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας για την προστασία αυτών.
Δυστυχώς το ΣτΕ δεν έκανε δεκτές τις απόψεις μας και έκρινε ότι η περικοπή στους μισθούς και στις συντάξεις είναι θεμιτή και ότι τάχα το Μνημόνιο ήταν αναγκαίο για την αποφυγή της χρεωκοπίας της χώρας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα και θα επιδιώξει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μαζί με τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ένα τέτοιο δικαίωμα, επιδιώκοντας την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ

spot_img

Lawjobs