spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςEκδήλωση στο πλαίσιο του Judicial Education Program in Banking and Finance

Eκδήλωση στο πλαίσιο του Judicial Education Program in Banking and Finance

spot_img
spot_img
spot_img

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με τίτλο «Judicial Education Program in Banking and Finance». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος προσφώνησε την εκδήλωση, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κύριος Βασίλειος Πέππας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής Καθηγητής Νικόλαος Ηρειώτης, ο Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσιος Χιόνης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Καθηγητής Νικόλαος Καραμούζης. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Διευθυντή του Εργαστηρίου Τραπεζικής του ΕΚΠΑ Καθηγητή Δημήτριου Βασιλείου με θέμα το «Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα».

Το «Judicial Education Programme in Banking and Finance» διοργανώνεται από τα Εργαστήρια Τραπεζικής και Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι κ.κ. Καθηγητές του ΕΚΠΑ Ν. Ηρειώτης, Δ. Βασιλείου, Δ. Μπάλιος και ο Καθηγητής Δ. Χιόνης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο ταχύρρυθμο πρόγραμμα σπουδών, στο οποίο δίνεται έμφαση α) στην επίλυση πρακτικών ζητημάτων και προβλημάτων τραπεζικής και χρηματοοικονομικής, β) στην ομαδική εργασία και γ) στην αξιοποίηση της μακρόχρονης εμπειρίας των διδασκόντων και των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εργαλείων επιμόρφωσης σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα, σχεδιασμένων για τις ανάγκες των Ελλήνων επαγγελματιών του δικαίου.

Σκοπός του «Judicial Education Programme in Banking and Finance» αποτελεί η ανάπτυξη/βελτίωση των γνώσεων των δικαστικών και εισαγγελικών  λειτουργών η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία πληρέστερων συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης.
Ενδεικτική θεματολογία του προγράμματος αποτελεί:

•    Οικονομικά για Δικαστικούς Λειτουργούς
•    Κίνδυνοι και Χρηματοπιστωτικό Περιβάλλον
•    Ανάλυση Πιστωτικού Κινδύνου και Χρηματοδότηση
•    Φορολογία
•    Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

Στους συμμετέχοντες χορηγείται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ιστοσελίδα προγράμματος: http://www.executive-programs.econ.uoa.gr/judicial/

spot_img

Lawjobs