spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΕκδήλωση του ΣΕΟΔΙ με την συνεργασία του ALBA με θέμα «Η...

Εκδήλωση του ΣΕΟΔΙ με την συνεργασία του ALBA με θέμα «Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων – Το χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό συνθήκες κρίσης»

spot_img
spot_img
spot_img

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ) και ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων – Το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην εποχή των μνημονίων» στις 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7μμ στο αμφιθέατρο του ALBA (Ξενίας 6-8, Αθήνα).
Το θέμα θα αναπτύξουν οι κ.κ. Χρήστος Γκόρτσος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο , Νικόλαος Χαριτάκης, επίκουρος καθηγητής Οικονομικών στο ΕΚΠΑ και Παναγιώτης Γεννηματάς, επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Θα ακολουθήσει συζήτηση όπου οι τρεις ομιλητές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των Ελλήνων οικονομικών Διευθυντών που βιώνουν σήμερα την έλλειψη ρευστότητας της αγοράς.
Η Ελληνική επιχείρηση πορεύεται, παρά την  ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, χωρίς την δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης τόσο για κεφάλαια κίνησης όσο και για επενδυτικά κεφάλαια. Επιπρόσθετα έχει να αντιμετωπίσει την αυξημένη φορολογική επιβάρυνση, το αυξημένο διοικητικό κόστος φορολογικής συμμόρφωσης. Η σημερινή επιχείρηση έχει να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο παρών και ένα αβέβαιο μέλλον.
Μπορούν άραγε, τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που μέχρι σήμερα ήταν ένδειξη επινοητικής ικανότητας και καινοτομικής πρωτοβουλίας, να αναστρέψουν το δυσμενές χρηματοπιστωτικό κλίμα και να εξασφαλίσουν την χορήγηση της αναγκαίας ρευστότητας στην Αγορά ;

Πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ) ιδρύθηκε το 2001 και συσπειρώνει στις τάξεις του τους Οικονομικούς Διευθυντές των μεγάλων επιχειρήσεων.
Με στόχο να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα και τη δημιουργία νέας γνώσης, το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, της ΕΕΔΕ και του ΕΒΕΑ. (www.alba.edu.gr)
Οκ. Χρήστος Γκόρτσος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και επισκέπτης Καθηγητής στο EuropaInstitute του Πανεπιστημίου του Saarland, και στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει διεθνές και ευρωπαϊκό νομισματικό και χρηματοπιστωτικό δίκαιο, καθώς και οικονομική ανάλυση του δικαίου. Πέραν της ακαδημαϊκής του δραστηριότητας, ο κ. Γκόρτσος είναι δικηγόρος  Αθηνών και από τον Ιούλιο του 2000, διατελεί Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Ο κ. Νικόλαος  Χαριτάκης, είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ). Στο παρελθόν έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, Γενικός Διευθυντής στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και σύμβουλος σε πλήθος εταιρειών.
Ο κ. Παναγιώτης Ν. Γεννηματάς, δικηγόρος και πολιτικός επιστήμονας, είναι επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων, στην οποία υπηρέτησε ως πρώτος Έλληνας αντιπρόεδρος το διάστημα 1994-2000. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον χρηματοπιστωτικό και ενεργειακό τομέα. Στο σημαντικό συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται το πρόσφατο δοκίμιο «Ελλάς: Δύση ή Ανατολή», που κυκλοφόρησε πρόσφατα και διαπραγματεύεται το ατελέσφορο εγχείρημα του εκσυγχρονισμού στο νεοελληνικό κράτος.

spot_img

Lawjobs