spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΕκδόσεις Παπαζήση - Νέο τεύχος της Νέας Πολιτικής

Εκδόσεις Παπαζήση – Νέο τεύχος της Νέας Πολιτικής

spot_img
spot_img
spot_img

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ το 5ο τεύχος της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2013.
Εκτός από τους συνδρομητές της και την παρουσία της σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, το 5ο τεύχος της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ φιλοξενήθηκε ως ένθετο στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 26/1/2014.
Με πλούσια και πάντα υπεύθυνη αρθρογραφία, στα κύρια άρθρα του περιοδικού μπορείτε να διαβάσετε τον Κωνσταντίνο Κόλμερ (Η επανασύνδεσις με το Δολλάριον), τον Νέστορα Κουράκη (Η Καθαρεύουσα ξανά στα σχολεία;), τον Χάρη Κατσιβαρδά (Οικογενειακό Δίκαιο: η χαίνουσα πληγή της κοινωνίας), το Νίκο Λιναρδάτο στο Casus Belli (Γνωρίζουν άραγε οι Έλληνες βουλευτές τι ψηφίζουν;) και τον Πάνο Παναγόπουλο (Η δόλια φοροκαταιγίδα κατά των αγροτών).
Στον Φάκελλο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας με θέμα «Ο Άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ», παραθέτουν τις απόψεις τους οι: Γιώργος Φοίνικας (Ελλάδα-Κύπρος- Ισραήλ- Τουρκία: Οι επερχόμενες 100 κρισιμότατες ημέρες της Ελληνικής Πομπηίας), Κώστας Παπασταύρου (Δυναμική και Προοπτική του διαμορφούμενου άξονα), Δ. Πολίτης (Η Τουρκία θα συμβιβασθεί ή θα συγκρουσθεί με τον άξονα;), Μ. Αμάραντος (η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί πέραν της ενέργειας), Γιάννης Χατζόπουλος (ο Άξονας Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ και η τουρκική απειλή).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα άρθρα των Μιχάλη Παπίδη (Διεθνής Επενδυτικός Οδηγός) και Παύλου Καρούσου (Επιστημονικά Νέα).              
Το αφιέρωμα του τεύχους πραγματεύεται την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των Α.Δ. Παπαγιαννίδη (Τέσσερεις παρατηρήσεις για την «αστική τάξη», Κωνσταντίνου Κόλμερ (Η ύφεσις υπερέβη τα όρια αντοχής), Μάνου Κρανίδη (Η αστική τάξη και η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων), Κώστα Μ. Σταματόπουλου (Η ευρωπαϊκή αστική τάξη και το εγχώριό της κακέκτυπο), Ηρακλή Πλατυμέση (Η αλαζονεία κατέστρεψε την Ελληνική Αστική Τάξη), Νέστορα Κουράκη (Ο εξέχων ρόλος της Μεσαίας Τάξης στα Πολιτικά του Αριστοτέλους), Μελέτη Η. Μελετόπουλου (Σε επίπεδο ήθους και ύφους υπήρξε Ελληνική Αστική Τάξη) και Νικόλα Δημητριάδη (Η ένοχη σιωπή των αστών).
Στα πολιτιστικά, ξεχωρίζουν τα άρθρα του Γιάννη Δρακόπουλου («Μιστέρο μπούφο» του Ντάριο Φο), του Κωνσταντίνου Μπλάθρα (Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα-Αδάμαστος) και της Νίνας Αλέξη (Δημήτρης Ποταμίτης, 10 χρόνια από τον θάνατό του).
Και όπως πάντα, η ιστορική αναδρομή «συνέβησαν» του Βασίλη Σπυράκου-Πατρώνα, οι βιβλιοκριτικές «Αριστοτέλους Οικονομικά» του Σεραφείμ Ι. Μαρίνου, «Πανοπτικόν, παρά την ύφεση» του Μ.Η.Μ., «Γ.Μ.Βιζυηνός: Άπαντα τα διηγήματα» του Κωνσταντίνου Θ. Αντωνίου, η Επιφυλλίδα «Ελληνισμός, χίλια χρόνια σε αναζήτηση ταυτότητας» του Σωτήρη Δημόπουλου και το Σταυρόλεξο του Νίκου Λιναρδάτου.
Το τεύχος κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, αποστέλλεται σε συνδρομητές και αναρτάται διαδικτυακά με ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.neapolitiki.gr
 

spot_img

Lawjobs