spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΗ μαγεία της 84ης απονομής των OSCAR από τη NOVA

Η μαγεία της 84ης απονομής των OSCAR από τη NOVA

spot_img

Σε μια  έξυπνη, συναρπαστική απονομή μεταδόθηκαν τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, 03.30 ώρα Ελλάδας, τα φετινά 84α βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η Nova μετέδωσε με απόλυτη επιτυχία και τα φετινά Oscar ξεκινώντας από την είσοδο των καλεσμένων στο κόκκινο χαλί στις 00.00 ακριβώς, και συνεχίζοντας με το pre show και το show, σε μια μαραθώνια 7ωρη σύνδεση με το  Kodak Theater του Los Angeles!
Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το The Artist! H ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους κέρδισε τα περισσότερα και μερικά από τα σημαντικότερα βραβεία της βραδιάς: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού ρόλου, μουσικής κι  ενδυματολογίας. Το The Artist είναι μόλις η τρίτη βωβή ταινία που κερδίζει το Όσκαρ στην ιστορία των βραβείων, ο Ζαν Ντιζαρντέν ο πρώτος Γάλλος ηθοποιός που βραβεύεται και ο Μισέλ Χαζαναβίσιους, ο πρώτος Γάλλος σκηνοθέτης που παίρνει το Όσκαρ σκηνοθεσίας. H Nova έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα προβολής της μεγάλης ταινίας στα κανάλια Νovacinema.
Μεγάλη και ιδιαίτερα συγκινητική η βράβευση της Μέριλ Στριπ στο Oscar A’ Γυναικείου ρόλου για την Σιδηρά Κυρία. Ήταν μεν το φαβορί, αλλά υποψήφια ούσα 13 φορές από το 1983 και μετά, υπήρχαν μερικές αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να κερδίσει. Κάτι με το οποίο αστειεύτηκε και η ίδια όταν ανέβηκε στη σκηνή: «Ξέρω ότι η μισή Αμερική σκέφτεται τώρα: «Ωχ, όχι! Αυτή; Πάλι;». Παραλαμβάνοντας το τρίτο της Όσκαρ πάντως ευχαρίστησε συνεργάτες συγγενικά πρόσωπα και φίλους και δήλωσε ότι «αυτό που κρατάω από μία ανεξήγητα θαυμάσια καριέρα δεν είναι τα βραβεία, αλλά οι φιλίες και σχέσεις που έχτισα μέσα από αυτή δουλεία. Γι αυτό το βραβείο, το αφιερώνω στους φίλους μου, όσους έχουν φύγει κι όσους έχω μέσα στην καρδιά μου».
Συγκινητικός ήταν, επίσης, ο Κρίστοφερ Πλάμερ που στα 82 του έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ Β’ ρόλου, για την ερμηνεία του στους «Πρωτάρηδες» του Μάικ Μίλς, αλλά και η Οκτάβια Σπένσερ που πήρε το αντίστοιχο γυναίκειο για τις «Υπηρέτριες». Και οι δυο ήταν τα φαβορί στις κατηγορίες τους και δικαίωσαν τα προγνωστικά, που τους ήθελαν να θριαμβεύουν.
Ο Γούντι Αλεν κέρδισε το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, αλλά φυσικά δεν ήταν εκεί να το παραλάβει, αντίθετα από τον Αλεξάντερ Πέιν που παραλαμβάνοντας το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου για τους Απογόνους είπε: «Η μητέρα μου είναι απόψε εδώ μαζί μου στην αίθουσα. Με είχε βάλει να της υποσχεθώ ότι αν κερδίσω ένα δεύτερο Όσκαρ, θα της το αφιερώσω, όπως έκανε ο Χαβιέ Μπαρδέμ στη δική του μητέρα: «Οπότε μαμά, αυτό είναι για σένα. Σε αγαπώ πολύ» της είπε, την τελευταία φράση μάλιστα, σε άψογα Ελληνικά.
Η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες το «Hugo», του Μάρτιν Σκορσέζε, κέρδισε στις περισσότερες από τις τεχνικές κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιο, όπως τη Διεύθυνση Φωτογραφίας, έχασε, όμως, το Μοντάζ από το «Kορίτσι με το Τατουάζ» του Ντέιβιντ Φίντσερ.
Συνολικά η απονομή ήταν απολαυστική και αστεία με τον Μπίλι Κρίσταλ να δείχνει γεμάτος κέφι και χιούμορ, παρών σχεδόν συνέχεια στη σκηνή, με μια έξυπνη ατάκα στα χείλη για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα. Το εισαγωγικό του βίντεο, στο οποίο «πέρασε μια βόλτα» απ’ όλες τις υποψήφιες ταινίες και το κλασσικό του, πλέον, τραγούδι με το οποίο τις περιέγραψε, αποτέλεσαν highlights μιας απολαυστικής απονομής, της μεγαλύτερης γιορτής του Χόλυγουντ, της μεγαλύτερης γιορτής του ίδιου του σινεμά.   
Η ομάδα της Nova και φέτος, με τους σχολιαστές Π. Λυκούργου και Γ. Κρασσακόπουλο και με τον επαγγελματισμό, το κέφι και την αγάπη τους για τον κινηματογράφο,  για άλλη μια φορά, μετέδωσε αυτούσιο τον παλμό της μεγάλης βραδιάς!
Η λαμπερή απονομή μεταδόθηκε και με ελληνικούς υπότιτλους την Δευτέρα 27/2 στις 20.30 από το Νovacinema1 και HD και για πρώτη φορά, ταυτόχρονα, σε live streaming  από το http://oscars.novacinema.gr
 

spot_img

Lawjobs