spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΜε θεαματική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Data Privacy & Protection Conference

Με θεαματική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Data Privacy & Protection Conference

spot_img
spot_img
spot_img

Την «ψηφιακή ηθική» ως «αντίδοτο» στο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο προστασίας δεδομένων που όρισε εσχάτως η Ε.Ε. ανέδειξε το πρώτο Data Privacy & Protection Conference. Το συνέδριο που διοργάνωσε το netweek πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο Maroussi Plaza, με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 υψηλόβαθμων στελεχών Legal, IT Security, Internal Audit και Compliance μεγάλων εταιρειών. Στο συνέδριο κατέστη εμφανής η ανάγκη του ελληνικού κοινού για ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρουν κανονισμοί όπως το EU General Data Protection Regulation στο IT Security και στο Data Management των εταιρειών –αξίζει να αναφερθεί ότι οι έλληνες και διεθνείς ομιλητές του συνεδρίου «βομβαρδίστηκαν» με περισσότερες από 50 ερωτήσεις για διευκρινίσεις επί του business αντίκτυπου του νέου πλαισίου.

Ο ρόλος του Data Protection Officer (γραμμή αναφοράς, υπόβαθρο, δεξιότητες και νομική προστασία αυτού), η ασφάλεια των δεδομένων σε cloud περιβάλλοντα (ειδικά στα cloud εταιρειών εκτός Ε.Ε.), η σωστή διενέργεια Data Privacy Impact Assessments (DPIAs) κυρίως όμως η αναθεώρηση των Big Data & Analytics στρατηγικών των οργανισμών ώστε να μην αντιβαίνουν στο νέο κανονιστικό πλαίσιο αναδείχθηκαν ως τα σημαντικότερα ζητήματα του συνεδρίου.  Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι διαφωτιστικές παρουσιάσεις των Neira Jones (“InfoSecurity Europe Hall of Fame”), Aurelie Pols (“Data Governance & Privacy Advocate, Krux Digital”), Robert Bond (“Τop 10 in ‘Who’s Who of Information Technology Lawyers 2014’”) και Άννας Πούλιου (General Electric Lead Attorney for European Data Protection), αλλά και οι κατατοπιστικές επισημάνσεις των ελλήνων νομικών, και κυρίως του ειδικού επιστήμονα της ΑΠΔΠΧ Δημήτρη Ζωγραφόπουλου για τις «γκρίζες ζώνες» του νέου πλαισίου προστασίας δεδομένων. 


Web site Συνεδρίου: www.dataprivacy.gr 
Για περισσότερες πληροφορίες ή φωτογραφίες από το συνέδριο: Ειρήνη Γκίνη, Senior Content Manager, t: 210-6617777 (εσωτ. 124), e: [email protected]

spot_img

Lawjobs