spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΠροκήρυξη εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών

Προκήρυξη εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών

spot_img

1. Η Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο αντικείμενο «Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρήσεις, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική» (MSc in Energy Law, Business, Regulation and Policy) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Η διδασκαλία των μαθημάτων των Προγραμμάτων Σπουδών γίνεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) είναι οι κ.κ. Αθανάσιος Γ. Καΐσης, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, και Δανιήλ Γιαμουρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Κοσμήτορας της Σχολής. Οι διδάσκοντες προέρχονται και από πανεπιστήμια της αλλοδαπής.

2. Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) και περιλαμβάνουν δύο εξάμηνα διδασκαλίας για το ΠΜΣ πλήρους φοίτησης και την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Για όσους φοιτητές επιθυμούν και κατόπιν σχετικής αίτησης υπάρχει η δυνατότητα μερικής φοίτησης. Στην περίπτωση αυτή, η διάρκεια φοίτησης για το Π.Μ.Σ. διπλασιάζεται.

3. Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος «Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρήσεις, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική» (MSc in Energy Law, Business, Regulation and Policy) γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων των Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

4. Η επιλογή των Μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου των προπτυχιακών σπουδών κάθε υποψήφιου με το επιστημονικό πεδίο του Π.Μ.Σ., το βαθμό του διπλώματος ή πτυχίου, την επίδοση στη διπλωματική εργασία και σε προπτυχιακά μαθήματα συναφή με το Π.Μ.Σ., την πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας, το βιογραφικό σημείωμα του υποψήφιου και τις συστατικές επιστολές.

5. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2015 (ή μέχρι την κάλυψη των θέσεων) στη Γραμματεία της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος:

α) Αίτηση σε ειδικό έντυπο που αναρτάται στην ιστοσελίδα της Σχολής
(www.ihu.edu.gr),
β) Αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου (με ακριβή βαθμό),
γ) Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας,
δ) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα,
ε) Πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας προσκομίζοντας έναν από τους παρακάτω τίτλους απόδειξης πολύ καλή γνώσης της αγγλικής γλώσσας: IELTS (6.5 και άνω), TOEFL (90 και άνω), TOEIC (850 και άνω). Ελλείψει αυτών, δεκτά γίνονται και άλλα πτυχία που αποδεικνύουν όμως άριστη γνώση της αγγλικής όπως αυτά εξειδικεύονται από το ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν ανάλογο πιστοποιητικό μπορούν να υποβάλουν αίτηση αλλά για να τους επιτραπεί να ξεκινήσουν το Π.Μ.Σ. θα πρέπει να το υποβάλουν έως 16 Οκτωβρίου του 2015,
στ) Δύο συστατικές επιστολές,
ζ) Δύο φωτογραφίες

6. Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία και τους Υπεύθυνους των Προγραμμάτων της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στα τηλ. 2310 807528 και 2310 807520 και στην ιστοσελίδα www.ihu.edu.gr.

 

spot_img

Lawjobs