spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διαγώνιο (20.4 12:00)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διαγώνιο (20.4 12:00)

spot_img
spot_img
spot_img

Το Σάββατο 20.4.2013 και ώρα 12:00 (12μ.), ο Αντώνης Ρουπακιώτης, Υπουργός ΟΥΤΕ Δικαιοσύνης, ΟΥΤΕ Διαφάνειας, ΟΥΤΕ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη (Κτήριο Διαγωνίου ΔΣΘ, Τσιμισκή 103  και Βύρωνος).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους άνδρες και γυναίκες και όλους τους πολίτες να είναι παρόντες και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους γιατί ο Υπουργός δεν είναι
….ΟΥΤΕ Δικαιοσύνης
Γιατί, αδιαφορεί  αν οι υποθέσεις των «υπερχρεωμένων νοικοκυριών» δικάζονται από το 2016 μέχρι και  το 2020!
 
Γιατί, δεν καταργεί τα «χαράτσια» στη δικαιοσύνη, που  εξακολουθούν να βαρύνουν υπέρμετρα τους πολίτες.
 
Γιατί, δεν αντιδρά στην κατάργηση του «τεκμήριου αθωότητας» στις περιπτώσεις που τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία οι υπάλληλοι  χωρίς να έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα  για σοβαρά αδικήματα περί την υπηρεσία τους, την ίδια στιγμή που με  δηλώσεις του αντιδρά στη Βουλή  στη “δημιουργία κλίματος τρόμου επιόρκων υπαλλήλων”(!!!)
 
Γιατί, δεν ενδιαφέρεται αν οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων  στις φυλακές είναι άθλιες (Διαβατά: 1 ώρα θέρμανση την ημέρα και 2 ευρώ την ημέρα  για «τροφεία»  ανά κρατούμενο) , αλλά ενδιαφέρεται μόνο για δημιουργία φυλακών «υψίστης ασφαλείας» .
 
Γιατί, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του σωφρονισμού , αφού εισηγείται το «βραχιολάκι» (τιμή από 1.500 – 3.500 ευρώ) να το προμηθεύονται με δικές τους δαπάνες οι «μη άποροι» κρατούμενοι.
…ΟΥΤΕ Διαφάνειας
Γιατί, στήριξε και στηρίζει τη  διάταξη της παρ. 3 άρθρ. 68 ν. 4139/2013 , με την οποία «δεν θεωρείται (παθητική) δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης», ενώ  αρνείται ΕΠΙΜΟΝΑ να εισηγηθεί την κατάργησή της , αν και το ζήτησε επίσημα ένας «εταίρος» (ΠΑΣΟΚ) της «τρικομματικής» κυβέρνησης, αλλά και ο ίδιος ο εισηγητής της διάταξης (Γ. Πανούσης, Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ.).
…ΟΥΤΕ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Γιατί, σιώπησε και σιωπά για τη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος όσων αντιστέκονται κατά των «χρυσοθήρων»  στην Ιερισσό και στη Β.Α. Χαλκιδική , ανέχεται  τα «δικονομικά Γκουαντάναμο» (πχ. διεξαγωγή τακτικής ανάκρισης στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και όχι στο Δικαστικό Μέγαρο), δεν αντιδρά στη βίαιη μεταμεσονύκτια κινηματογραφική  εισβολή «κουκουλοφόρων» αστυνομικών μέσα στα σπίτια πολιτών μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. 
 
Γιατί, σιώπησε και σιωπά για τα βασανιστήρια σε βάρος αλλοδαπών μέσα σε αστυνομικά καταστήματα.
 
Γιατί, επιτρέπει στα ΕΚΑΜ να εισβάλουν στις φυλακές (πχ. Γρεβενά)  για να επιβάλουν την «τάξη»  υποκαθιστώντας  το σωφρονιστικό προσωπικό, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ  συσκευές «ηλεκτρικής εκκένωσης» (“tazer”) σε βάρος κρατουμένων. Το ότι διέταξε – ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ- κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα αποδεικνύει ότι δεν έχει ως αρμόδιος Υπουργός τον έλεγχο στα σωφρονιστικά καταστήματα, αλλά τον έχει εκχωρήσει στον κ. Δένδια.
 
Γιατί , ως Υπουργός δεν πρέπει να είναι απλά  ένας  εντολοδόχος του  Μαξίμου ούτε να  εκτελεί συνταγές της Τρόικας, αν και  ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα :  “Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν (!!!)  δεν τα έγραψα εγώ…» (15.11.2012 , στην τηλεόραση του «ΑΝΤΕΝΑ») .  Αν δεν μπορεί να κάνει τίποτε από αυτά, αν δεν μπορεί να αντισταθεί στην Τρόικα, στη λαίλαπα του «Μνημονίου» και να υψώσει το ανάστημά του απέναντι σε τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές , αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο ρόλος του ως Υπουργού;

spot_img

Lawjobs