spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΣυνάντηση Προέδρων Δ.Σ. με τον Yπουργό Εργασίας

Συνάντηση Προέδρων Δ.Σ. με τον Yπουργό Εργασίας

spot_img
spot_img
spot_img

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος,συνοδευόμενος από τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Λάρισας κ.κ. Νίκο Βαλεργάκη και Δημήτρη Κατσαρό και από μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πρόεδρος εξέθεσε στον κ. Υπουργό όλα τα φλέγοντα ζητήματα ασφαλιστικού ενδιαφέροντος που απασχολούν το Δικηγορικό σώμα και συζήτησε μαζί του αναφορικά με τα υπάρχοντα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες και τις ενδεδειγμένες λύσεις. Παράλληλα, ο κ. Υπουργός ανέπτυξε στον κ. Πρόεδρο την εκ μέρους του Υπουργείου σχεδιαζόμενη διοικητική ενοποίηση των τριών ταμείων ασφάλισης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.Επίσης, τον ενημέρωσε σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να επανεξετάσει άμεσα την πρόσφατα τεθείσα σε ισχύ ρύθμιση περί υποχρεωτικής ασφάλισης των ασκούμενων Δικηγόρων, αναγνωρίζοντας τα μειονεκτήματα που αυτή συνεπάγεται, λαμβανομένης υπόψη και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Με πρωτοβουλία του κ. Αδαμόπουλου ετέθη το ζήτημα της υποχρεωτικής – ανά τριετία – μετάταξης στην επόμενη ασφαλιστική κατηγορία του ΕΤΑΑ των Δικηγόρων, κατατέθηκε ο σχετικός προβληματισμός για την υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και προτάθηκε η επανεξέταση της σχετικής ρύθμισης συνολικά, ειδικά δε όσον αφορά στους κάτω της πενταετίας Δικηγόρους, για τους οποίους ζητήθηκε η εξαίρεση από κάθε υποχρεωτική αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας.

Τέλος, ο Υπουργός κ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε τον κ. Πρόεδρο πως οι επικουρικές συντάξεις των ταμείων των Δικηγόρων δεν πρόκειται να θιγούν κατά κανένα τρόπο, ούτε φυσικά να περικοπούν κατ’ ελάχιστο. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία και τον ειλικρινή και γόνιμο διάλογο, επεξεργαζόμενες προτάσεις, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν σε νέα συνάντηση που θα λάβει χώρα εντός δύο εβδομάδων.
 

spot_img

Lawjobs