ΑρχικήLaw NewsΕλλάδαΑνακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων για το ν/σ του νέου...

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων για το ν/σ του νέου ΚΠολΔ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως εχθές στα γραφεία του ΔΣΑ,  μελέτησε το κείμενο του κατατεθέντος νομοσχεδίου και διέκοψε τη συνεδρίαση της καθώς αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής το Πρόεδρο της Ολομέλειας κ. Βασ. Αλεξανδρή, συναντήθηκε με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους οποίους ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις του δικηγορικού σώματος επί του επίδικου νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής συναντήθηκε

– με τον Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσο Κορωνάκη

– με τους εισηγητές-βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση στη Βουλή, κ. Αντ. Συρίγο και κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη.

– με τον πρόεδρο του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκη,τον εισηγητή βουλευτή του Ποταμιού κ. Αλεξ. Χατζηδημητρίου και τον βουλευτή του κόμματος κ. Ιασ.Φωτήλα.

– με την πρόεδρο του κόμματος κ. Φώφη Γεννηματά, παρουσία του εισηγητή στη Βουλή, κ. Ανδ. Λοβέρδου.

– με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Δημ. Τζανακόπουλο

– με τον εισηγητή της Ν.Δ στη Βουλή, βουλευτή κ. Νικ. Δένδια

οπού και  διατύπωσαν προς όλους τους συνομιλητές τους το καθολικό αίτημα των Δικηγορικού Σώματος για απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Εναλλακτικά υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις για διόρθωση και τελικώς

“Η Συντονιστική Επιτροπή αφού παραστεί, το πρωί της Τετάρτης, 22 Ιουλίου 2015 και στη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο, θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις”.