spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΣυνέδρια - ΕκδηλώσειςΗ Διαιτητική επίλυση των διαφορών από επενδύσεις (16/01/2013)

Η Διαιτητική επίλυση των διαφορών από επενδύσεις (16/01/2013)

spot_img
spot_img
spot_img

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
«Η ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»
Στο πλαίσιο της προσελκύσεως των επενδύσεων στην Ελλάδα διοργανώνεται επιστημονική ημερίδα με εισηγήσεις που αφορούν τη δικονομική διάσταση της προστασίας των επενδύσεων και δικονομικά ζητήματα, που συνδέονται με τη διαιτητική επίλυση των διαφορών από επενδύσεις. Η Ημερίδα θα γίνει στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7) την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013. Έναρξη 18.30.
Π ρ ό γ ρ α μ μ α
Ι. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
1. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
2. Πέτρος Σελέκος, Γενικός Γραμματέας στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Επίκουρος Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
3. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. ΙΙ. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
1. Οδυσσέας Γ. Ρεπούσης, Ασκούμενος Δικηγόρος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής στη Νομική
Σχολή του Πανεπιστημίου του Hong Kong: «Οι διμερείς επενδυτικές συνθήκες της Ελληνικής Δημοκρατίας – Η ρήτρα διαιτητικής επίλυσης διαφορών επενδυτή κατά κράτους».
2. Έλλη Σπερδόκλη, Δικηγόρος, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδικεύσεως στο Αστικό Δίκαιο και στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο (Πολιτική Δικονομία) και υποψήφια Διδάκτωρ Νομικής του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδικεύσεως (LL.M) της Νομικής Σχολής
του Πανεπιστημίου Columbia (Η.Π.Α.): «Η διαιτητική επίλυση επενδυτικών διαφορών βάσει διμερών συνθηκών για την προαγωγή και προστασία επενδύσεων μεταξύ κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Συντονιστής: Καθηγητής Νικόλαος Κ. Κλαμαρής, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.
_______________
Πληροφορίες: Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών, Σκουφά 48, τηλ.: 210 3603946,
3641165. Fax: 210 3603947, 3641235. e-mail: [email protected]Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. “> [email protected]Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
[Διοίκηση του Ινστιτούτου: Διευθυντής Καθηγητής Ι. Σπυριδάκης˙ Αναπληρωτής Διευθυντής Καθηγητής Ν. Κλαμαρής. Μέλη του Δ.Σ.: Καθηγητής Γ. Λεβέντης, Καθηγητής Γ. Ορφανίδης, Καθηγητής Κ. Παπαδημητρίου. Το Ινστιτούτο είναι, ως Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (ΝΠΙΔ), εντεταγμένο στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού και
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού].
Όσοι συμμετάσχουν (φοιτητές, δικηγόροι, επαγγελματίες, υπάλληλοι κλπ.) θα μπορούν να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, βεβαίωση συμμετοχής στην Ημερίδα.
 

spot_img

Lawjobs