Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (10/11)

1

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με έκπληξη λάβαμε γνώση της σημερινής ανακοίνωσης συνδικαλιστικού οργάνου λειτουργών της Δικαιοσύνης, η οποία μόνο ως προσπάθεια υποκατάστασης των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, που έχουν την ευθύνη εισήγησης των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, της Πολιτείας, που έχει την ευθύνη λήψης των σχετικών αποφάσεων, των πρόσφατα εκλεγμένων, από τους ίδιους τους Δικαστές, Διοικήσεων των Δικαστηρίων αλλά και εκάστου Έλληνα Δικαστή, που έχουν την ευθύνη αυθεντικής ερμηνείας και εφαρμογής του νόμου, δύναται να εκληφθεί.

Η λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελεί δημοκρατικό πρόταγμα, πυλώνα της Δημοκρατίας, βασική έκφανση της κρατικής λειτουργίας  αλλά και θεσμό προάσπισης των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού εν ονόματι του οποίου και μόνο απονέμεται. Τα Δικαστήρια λειτουργούν σε όλες τις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις, όπως επίσης συμβαίνει και με το σύνολο των λοιπών κρατικών λειτουργιών.

Στο βαθμό που επιμένουν να καταγράφουν τις άνω απόψεις και πρακτικές δεν καταλείπουν κανένα περιθώριο διαλόγου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν έχει καταλάβει ο αξιότιμος κύριος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος χρίζεται αυτοδίκαια ως Πρόεδρος της Ολομέλειας και δεν εκλέγεται από κανέναν ότι η στείρα αντιπαράθεση με τους δικαστικούς λειτουργούς μας καθιστά “γραφικούς” και, το χειρότερο με τις βαρύγδουπες και άσκοπες αυτές δηλώσεις αντιπαράθεσης θα αποκλείσει τους νέους συναδέλφους, τους οποίους φιλοδοξεί να καταστήσει ψηφοφόρους του στις επόμενες εκλογές, από το ειδικό επίδομα των 800 Ευρώ όσο προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτά τα δικαστήρια.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.