Απερρίφθη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

0

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου [ΕΔΔΑ – Δελτία Τύπου] απέρριψε αίτημα προσωρινής δικαστικής προστασίας που υπέβαλαν Έλληνες υγειονομικοί, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις 2 Σεπτεμβρίου, τριάντα [30] Έλληνες υγειονομικοί, εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, υπέβαλαν αίτημα δικαστικής προστασίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, επικαλούμενοι τα άρθρα 2 “Δικαίωμα στη ζωή”, 3 “Απαγόρευση απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης”, 4 “Απαγόρευση της δουλείας και της αναγκαστικής εργασίας”, 5 “Δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια”, 6 “Δικαίωμα σε  δίκαιη δίκη”, και άρθρο 8 “Δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής”.

Οι Έλληνες υγειονομικοί διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ως έχει τεθεί, ως απαραίτητη δηλαδή προϋπόθεση για να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, αιτούμενοι την αναστολή εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας.

Οι αιτούντες ζήτησαν ακόμα και μέτρα προσωρινής προστασίας [Άρθρο 39 του Κανονισμού] και την άμεση αναστολή της εφαρμογής του σχετικού νόμου.

Τελικά, στις 7 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο είχαν προσφύγει στο ΕΔΔΑ 660 Γάλλοι πυροσβέστες, με αντίστοιχο αίτημα, το οποίο και πάλι είχε απορριφθεί.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αποθήκευση αρχείου [124.68 KB]

Σχόλια