ΟΔΥΕ: κάλεσμα συμμετοχής στις δράσεις των νοσοκομειακών γιατρών

0

“Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει απευθύνει κάλεσμα για μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία, την Τρίτη 7/4/2020, που είναι η παγκόσμια μέρα υγείας. Το σύνθημα των μαχόμενων υγειονομικών είναι:

«Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Υ.Ε. ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των Νοσοκομειακών Γιατρών στηρίζει τα αιτήματα τους και τον αγώνα τους, που είναι αγώνας ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και διεκδικούμε:
— Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
— Πλήρη επίταξη ,άνευ όρων ,κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

— Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
Καλούμε τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να στηρίξουν τις παρεμβάσεις(κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου κτλ), που θα οργανώσουν τα σωματεία των υγειονομικών.

Το ΔΣ της ΟΔΥΕ, με ολιγομελή αντιπροσωπεία του και τηρουμένων των αναγκαίων μέτρων, θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που θα γίνει στο Κέντρο Υγείας της οδού Αλεξάνδρας στην Αθήνα (πλησίον του Εφετείου της Αθήνας).”

Σχόλια