«Ενίσταμαι»: Το νέο βιβλίο του Αντώνη Αργυρού, τέως υπουργού Επικρατείας

0

 

«Η νέα μεταπολίτευση που έρχεται δεν ξεκινά από μια κρίση στο πολίτευμα, αλλά από την τεράστια  κρίση στο πολιτικό σύστημα, το οποίο απέτυχε να αντιμετωπίσει με δημοκρατικούς όρους την οικονομική κρίση στην οποία  το ίδιο με τις αστοχίες του συνέβαλε».

Αυτή είναι μια από τις παραγράφους του εισαγωγικού σημειώματος του νέου βιβλίου του τέως υπουργού Προεδρίας, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου (2012) και δικηγόρου, Αντώνη Αργυρού, με τον τίτλο: «Ενίσταμαι – Λόγια ελπίδας για μα νέα μεταπολίτευση», των εκδόσεων «Ι. Σίδερης».
        
Ο συγγραφέας στις 200 και πλέον σελίδες του βιβλίου,  εκφράζει τους πολιτικούς και νομικούς  προβληματισμούς του και κάνει μια αναδρομή από την μεταπολίτευση μέχρι τις σημερινές ημέρες της σκληρής, μνημονιακής εποχής.

Σημειώνεται δε, με έμφαση από τον κ. Αργυρό: «Είμαι πεπεισμένος ότι η κρίση στην οποία όλοι αναφερόμαστε είναι κυρίως κρίση πνευματική, κρίση θεσμών και αποτελεί το κυρίως εθνικό μας πρόβλημα. Η δημοσιονομική κρίση που διερχόμεθα, υπήρξε επώδυνη συνέπεια αυτής της εθνικής μας κρίσης».

Η Ελλάδα, υπογραμμίζει, «είτε το ήθελαν οι ισχυροί του κόσμου είτε όχι, βρίσκεται πάντοτε στο προσκήνιο της Ιστορίας και οπωσδήποτε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας» και προσθέτει: «Το βασικό προνόμιο του Ελληνισμού ήταν πάντοτε το πνεύμα. Η Ελλάδα είτε το θέλουν οι ισχυροί του Κόσμου, είτε όχι βρίσκεται πάντοτε στο προσκήνιο της Ιστορίας και ιδίως της Ευρωπαϊκής».

Μάλιστα, εκφράζει την βεβαιότητα ότι «δεν γεννάται καμιά απολύτως αμφιβολία. ότι υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι για την Ελλάδα και την επιβίωση της, όμως υπάρχει ελπίς».

Κλείνοντας ο συγγραφέας το προλογικό του σημείωμα αναφέρει: «Αντιτίθεμαι, αντιδρώ, εναντιώνομαι, σ’ όλα αυτά τα θλιβερά που ματώνουν την ψυχή μας».

Ο Κεφαλλονίτης συγγραφέας από το 1976 είναι στην μαχόμενη δικηγορία και από το 2005 αναπληρωτής νομικός σύμβουλος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακόμη, ο κ. Αργυρός έχει διατελέσει μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Μισθοδικείου), του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας, του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων, της συντακτικής επιτροπής (υπεύθυνος ύλης) του νομικού περιοδικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Νομικό Βήμα», αλλά και νομικός σύμβουλος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών ΑΕΙ.

Σχόλια