Από την Παρασκευή, 20/9, η πρώτη διασύνδεση μεταξύ πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου

Θα διασυνδεθούν τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ και της ΗΔΙΚΑ

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από την Παρασκευή, 20/9, θα τεθεί σε λειτουργία η διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ και της ΗΔΙΚΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2019

“Σε εφαρμογή τίθεται η πρώτη διασύνδεση μεταξύ πληροφοριακών συστημάτων που υλοποιείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ειδικότερα, πρόκειται για την υπ’ αρ. 424/30-08-2019 υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και της ΗΔΙΚΑ για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Η νέα διαδικασία διασύνδεσης μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης έρχεται να επιταχύνει τη μέχρι τώρα πρακτική, η οποία οδηγούσε σε σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο site της από την Παρασκευή 20/9 και ώρα 15:00, λόγω της διαδικασίας εκκαθάρισης των μέχρι τώρα αιτήσεων με τα οικονομικά στοιχεία του 2018.”

Σχόλια