Βιωματική εκπαίδευση στις στρατηγικές διαπραγματεύσεις από το Diploma In Negotiations του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

0

Το Diploma In Negotiations (DIN) παρέχεται από το Κέντρο Συνεχούς Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του ΟΠΑ και αποσκοπεί στην παροχή γνώσεων και στην ανάπτυξη διαπραγματευτικών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων κατά τον χειρισμό συγκρούσεων συμφερόντων σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής τους ώστε να διαπραγματεύονται αποτελεσματικά και να οδηγούνται σε ικανοποιητικές για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εκβάσεις.
Οι ανάγκες για το γνωστικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων δεν καλύπτονται από κανένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο όπως προσφέρονται στο DIN, ενώ στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη οι ανάγκες αυτές καλύπτονται από περίπου 80 και 15 Πανεπιστήμια αντίστοιχα. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε Στελέχη Επιχειρήσεων & Οργανισμών Δημοσίου, Επαγγελματίες (πχ. Δικηγόρους, Ασφαλιστές, Γιατρούς) και Αξιωματικούς ΕΛ.ΑΣ/Ενόπλων Δυνάμεων κτλ και φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο εξαγώγιμο εκπαιδευτικό προϊόν της χώρας στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Η επιτυχής και αποτελεσματική πραγματοποίηση του Προγράμματος βασίζεται στην στρατηγική επιλογή ειδικευμένων στο αντικείμενο εισηγητών, με πλούσιο ερευνητικό έργο και μεγάλη εμπειρία στο χώρο, ενώ στο Βήμα των Διαπραγματεύσεων (η τελευταία θεματική ενότητα του Προγράμματος) συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες σε θέματα διαπραγμάτευσης (π.χ. διπλωμάτες, επιχειρηματίες, δημόσιες σχέσεις) με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση συγκρούσεων και τις διαπραγματεύσεις. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδεικτικά τις παρακάτω ενότητες: Τακτικές/Στρατηγικές Διαπραγμάτευσης, Διαπραγματεύσεις Ενδιαφερόντων, Διαχείριση Συγκρούσεων, Stress Management, Ψυχολογία/Κοινωνική Ψυχολογία/ Ψυχιατρική, Διαπραγματευτικές Συνθήκες, Ασύμμετρες Διαπραγματεύσεις, Διαμεσολάβηση, Ασκήσεις Διαπραγμάτευσης, D.I.N. Project. Το DIN έχει πραγματοποιήσει δωρεάν (στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Πανεπιστημίου) σεμινάρια (δείτε εδώ & εδώ ).
Το Πρόγραμμα διαρκεί ένα Ακαδ. Έτος (300 ώρες) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν είτε δια ζώσης (2 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες, 3.500 ευρώ καταβληθέντα σε δόσεις) είτε εξ αποστάσεως (εβδομαδιαίες ενότητες, για όσους εργάζονται εκτός Αθηνών ή εκτός Ελλάδος, 1.500 ευρώ καταβληθέντα σε δόσεις).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος (www.din.aueb.gr), αλλά και στα ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ & εδώ .
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν αίτηση υποψηφιότητας για παρακολούθηση του Προγράμματος για το Ακαδ. Έτος 2014-2015 συμπληρώνοντας την φόρμα που βρίσκεται εδώ . Σας παροτρύνουμε να καταθέσετε την αίτησή σας άμεσα καθώς τα μαθήματα πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα του Οκτώβρη και τα τμήματα (δια ζώσης & εξ αποστάσεως) βρίσκονται υπό τελική διαμόρφωση.

Σχετικά με το Πρόγραμμα:

> Για τις θεματικές ενότητες, δείτε εδώ
> Για τους εισηγητές, δείτε εδώ
> Σε ποιους απευθύνεται, δείτε εδώ
> Για τους τρόπους παρακολούθησης, δείτε εδώ
> Για το video σχετικά με την πλατφόρμα της εξ αποστάσεως μορφής εκπαίδευσης , δείτε εδώ

Diploma In Negotiations
Κεφαλληνίας 46, 6ος όροφος, 112 51, Αθήνα
Τηλ: 210 8620620, 210 8203737, 210 8203738
Email: din@aueb.gr
Website: www.din.aueb.gr

Σχόλια