Δελτίο Τύπου ΔΣΘ (22/01/2010)

0

Τριμελής αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Άγκυρας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. ΒΕΧΑΤ ΑΧΣΕΝ ΚΟΣΑΡ, επισκέφθηκε χθες το βράδυ (21.1.2010) τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Μανόλη Λαμτζίδη και μέλη του Συμβουλίου.
Στη συνέχεια, συμμετείχαν τιμητικά στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και παρακολούθησαν την εξέταση των αιτημάτων δικηγόρων για καθημερινά ζητήματα.
Πριν από την αποχώρησή τους, διατύπωσαν την άποψη-πρόταση για ανταλλαγή επισκέψεων νέων δικηγόρων μεταξύ των δύο Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου να εξοικειωθούν με το δικαστικό σύστημα της άλλης χώρας και να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις για την έκταση των προβλημάτων που απασχολούν τη νομική κοινότητα της άλλης χώρας, πράγμα που έγινε δεκτό από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Θ.
Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στις πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου (22 & 23 Ιανουαρίου 2010) με θέμα «Το δικαστικό σύστημα σε κρίση… Ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός. Η ευρωπαϊκή και η βαλκανική εμπειρία» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης», στο οποίο συμμετέχουν τέσσερις τουρκικοί και ένας βουλγαρικός Δικηγορικός Σύλλογος.

Σχόλια